söndag, april 26, 2009

Stöld, mormorfika och solskenspromenader

Tjyv, tjyyyv! Idag stal jag ett paket Philadelphia från butiken. Jag glömde att registrera den i självbetjäningskassan på Coop och nu kommer jag hamna i helvetet för att ha stulit frukostpålägg. Martin har skrattat åt min angst hela dagen. Frågan är hur jag ska lösa detta: genom att nästa gång betala för en förpackning som jag lämnar kvar eller om jag ska gå tillbaks med den öppade och ba, eh jag stal den här filåt. Filååååt! Annars, promenerar med Señorita och har mormor på besök. Hon skulle se våningen, som hon så snällt benämner vår 36 kvm stora bostad. Det var nära att bli fika i parken då, för hissen strejkade och mormor gör inte trappor. Men vi fick igång hissen. En spännande söndag. Ja just, jag tror jag hade span på Julia på Ringvägen också, men grejer är att jag "sett" henne förut så det var säkert inte hon.

torsdag, april 23, 2009

Ubuntusupport bitte?

Det har dykt upp ett problem (förutom att vissa kommentarsfölk fortfarande har svårt att förstå att det individuella perspektivet inte måste betyda att vi slätar ut kön, men vi kan ta det senare). Nån som kan Ubuntu bra? Hur stor swappiness måste jag minst ha för att köra på en eeePc med SSD-hårddisk? Skulle ju helst vilja köra utan nån swap alls. Fan, det är ingen ordning på gratissupporten på forumen, alla säger ju emot varandra. Är det det här jag betalar för, va va va!? Jag vågar inte installera Ubuntu om disken riskerar vara helt slut om ett år, då tänker jag att jag helt enkelt får lära mig att hantera det (ganska crappiga) förinstallerade linuxet.

onsdag, april 22, 2009

Armbågen och genusperspektivet

Jag pratade med en kompis angående ledarskap, genus och förhandlingar på arbetsplatsen och slogs, igen, av hur mycket som är orättvist. Orättvisan är en ful fan och alltid är det nån som ska bjäbba emot när man börjar tala om den. Orättvisan. Jag har hört paralleller dras till både dagis och millimetrar, och jag brukar såklart undra vem det är som är barnslig, egentligen.

Najo (som den finska kursledaren sa). I orättvisans natur ligger ju att den sprider sig till alla berörda, förr eller senare, på ett eller annat sätt. Vi diskuterade min kompis senaste lönesamtal, på vilket hon var grymt besviken. Trots att hon var månadens anställda i höstas, har avancerat i graderna på bygget och sliter som ett djur för att hålla skutan hon och hennes anställda sitter i flytande, fick hon bara medelbetyg av sin chef och ingen påfallande löneökning. Hennes chef hade helt enkelt glömt bort hennes månadens anställda-utmärkelse, och eftersom hon inte ville skryta på det första lönesamtalet fanns ingen hänsyn tagen till detta. Det faktum att hon bytt roll och blivit chef ledde tydligen till hon gått ner i kompetens, eftersom hon relativt de andra gruppcheferna var ny, och arbetet hon lägger ner syns inte i nån form av rapport. Min kompis hävdar att hennes chef borde ha koll på detta, medan hennes chef menar att hon själv måste påpeka vad hon gör bra.

Vi kom att prata om ledarskap och anpassning av detta med utgångspunkt i genus. Om en chef väljer att anställa en tjej kommer chefen troligtvis att få någon som inte beter sig som en kille. Nu menar jag på det sociala, kommunikativa planet, beteenden som vi alla mer eller mindre prackats på under våra uppväxter. Meningen med att anställa tjejer om dessa förväntas agera precis som killar är väl fö inte helt glasklar. Även om jag tror att individer i grund och botten är normalfördelat lika oavsett genitalier utgör det inte en motsättning att samtidigt tro att tjejer och killar som redan växt upp beter sig olika. Så, om ett företag med jämställdhetsplan och blablabla verkligen är intresserat av att anställa kvinnor för att uppnå förändring borde företaget uppskatta att de kvinnor som faktiskt anställts beter sig som (förväntade) kvinnor. Åtminstone borde det finnas en plan för hur dessa anställda kvinnor ska tas om hand i organisationen utifrån det faktum att de är kvinnor, eller i alla fall sannolikt skiljer sig från männen.

Problemet, som min vän upplever det, är att hennes chef inte förmår ta hänsyn till hennes sätt att vara, som hon lärt sig att vara. Hon är inte van att prata om sig själv och trycka ner sina prestationer i halsen på folk, och framstår då i sin chefs ögon som oduglig, när det i själva verket handlar om ett utslag av den av samhället förväntade normen (tjejer ska vara försynta, jadajadajada). Om hennes chef, och företaget bakom honom (det är en han) hade haft en jämställdhetsplan som tog hänsyn till att kvinnor ibland/ofta/sannolikare än män inte skrävlar om sig själva, hade hon kunnat vara sig själv på jobbet. Nu får hon anpassa sig. Inte chefen, inte företaget som valt att anställa henne, utan hon själv.

Samtidigt kan jag själv se att män inte behöver be om ursäkt för eller anpassa sitt beteende. Vi har en hel drös konstiga män på mitt jobb, som alla är typ snälla och rara, men som på olika sätt verkligen inte beter sig okomplicerat. Nervöse Nils gör te x alla stissiga, och Plåstret Pelle klistrar sig fast som en igel och fattar inte de enklaste sociala koder. Frågan är om NNs och PPs chefer säger åt dem hur de uppfattas? Min kompis fick höra att hon måste börja slå sig själv för bröstet och skaffa sig bättre självförtroende. Jag som känner henne tycker att det är fascinerande att just hon får höra detta, eftersom hon är en av de stabilare, minst självkritiserande människor jag känner. Hon beter sig faktiskt mer som average kille på den fronten, förutom om skrytet dårå. Men, eftersom hon är tjej, tar hennes chef för givet att hon brister i självrespekt och väljer att kritisera detta (som om det hade gett bättre självförtroende, my god). Dessutom, för att återknyta till det här med orättvisan som förr eller senare drabbar alla, undrar jag över hur en kille med svagt självförtroende hade bemötts av samma chef. Troligtvis inte så respektfullt, med tanke på att det inte ens var hans förväntade beteende, som det tydligen var i min kompis fall om än det inte stämmer. Dessutom lär chefen själv förlora på sitt eget beteende, eftersom han inte direkt stimulerar sina anställda att maxa på jobbet.

I en perfekt värld hade jag gärna sett att jämställdhetsplaner byttes ut mot individanpassade planer, men nu är vi ju inte där och jag förstår inte meningen med att bara anställa tjejer för att få mer kjoltyg i kontorslandskapet.

söndag, april 19, 2009

Ytterligare en examen, och sådär

Min lilla baby! Med betoning på liten. Den här burken är fan inte stor alltså. Jag känner mig som en häftig jätte. Om jag ska skriva min roman på denna får det bli till ett ihoprullningsbart tangenbord att docka. Annars blir det en kort roman.

Jag har haft en vedervärdig helg. Den började som sagt på Gondolen i fredags och efter diverse lyxkonsumtion och en ny datta spankulerade vi vidare till Södra där alla andra barnen var och skålade och sådär. Fint så in i benet. På lördagmorgon var jag alltså lite bakis, men ingen rast och ingen ro hinner man med när Jenny kommer med bil och vi proppar in oss i den, Ida, Elli, jag och Jenny, och far till Bagis och kidnappar Anna. Har man licat så har man, och Anna måste firas. En romantisk weekend för 5 var bokad, på Sigtuna Stadshotell. Receptionen undrade lite över kön och antal, men jag stod på mig angående romantiskt paket nr 1. Champagne, avsmakningsmeny, afternoon tea OCH -tada- ett självspelande piano. Anna var rörd, vi blev mätta och omoralen visste ingen hejd: anklever kan väl aldrig vara ok?

Så, nu, efter denna förfärliga helg, ska jag ägna kvällen åt att ta igen mig. Vi ger IPRED fingret och laddar ner den "senaste" studio Ghibli-filmen. Sen ska jag tvätta händerna i min hotelltvål tills jag ska sova.

lördag, april 18, 2009

Civ.ing

Låt mig säga så här:

Jag är examinerad! EMAXINERAD. Det finns bevis, i pappersform. Anlände i veckan. (Tårar på Ica Ringen.)

Nu ska jag låta tatuera in en ring på höger ringfinger.

Därför blev jag utbjuden på överraskningsmiddag ikväll. Gndolen, pojkvän, utsikt. Hummer. Present! Asus eeePc, Linux!! Man fattar knappt, gör han detta för mig?!? Tydligen. Det enda jag vill just nu är således att blåsa en hårddisk och installera min favvodist, men jag är lite full. Tål ungefär samma mängd alkohol som en medelstor pissmyra (min ansenliga längd över havet till trots) och hummer kräver, som alla vet, sprit. I en kopp. Pilla med maskiner gör man helst nykter, om inte så iaf för förhållandets skull. Mne fatta!!!

Imorgon kommer bli en så jäkla bra dag alltså.

Puss och kram, kärlek i evighet,
Gåspennan

onsdag, april 15, 2009

År 2009 och så här långsamt går det

Idag berättade min kollega om när hon var på en ledarskapskurs och kursledaren gjorde en jämförelse mellan mäns och kvinnors beteende i toppen av hierarkier. Jämförelsen gick bildligt ut på att män tar sig mellan två (karriärs)toppar med hjälp av en bro, som de sedan hjälper andra män upp och över på, medan kvinnor tar sig mellan toppar på en sytråd, som de därefter klipper av. Att kvinnor har svårare att ta sig fram skulle således vara deras eget fel, ungefär, och bero på den fräscha villfarelsen att kvinnor är känslomässiga höns som inte kan samarbeta. Jag förvånas i princip över att jag ens orkar bli upprörd över sån här jävla skit fortfarande, men det blir jag. Än mer upprörd blir jag när jag tänker på att det säkert inte var nån liten tvåtimmarskurs som Vanföreställda Värner höll, utan mer sannolikt en snordyr helveckaskurs i regi av valfritt ansett företag som typ agerar som om de Kunde Allt. Det här är varför jag helst av allt vill slippa att bli projektledare, jag skulle inte klara kurserna på vägen dit.

måndag, april 13, 2009

Give me a hålla'

  • Hålla av – tycka om (i fråga om människor), som i ”jag håller av min mamma, hon är mig kär”
  • Hålla med – anse någon ha rätt, som i ”jag håller med dig, du har rätt i att fiskpinnar i brödrost är bra snabbmat”
  • Hålla om – krama, som i ”kan du inte hålla om mig, jag behöver närkontakt och du står bra till”
  • Hålla låda – orera, som i ”Donna höll låda hela kvällen så att ingen annan fick en syl i vädret”
  • Hålla igen – inte ge allt, som i ”jag höll igen på TP för jag ville inte göra folk avundsjuka på mitt blixtrande intellekt”
  • Hålla på sig – vara kysk, som i ”Kim höll på sig tills det var dags för bröllopsnatten”
  • Hålla sig – knipa igen, tex kissreflexen, skrattsalvan eller truten, som i ”iiiiih jag måste hålla mig tills jag kommer hem, den här offentliga toaletten är så läskig så det växer gröna alger under ringen!”
  • Hålla på – knulla, som i ”de håller på som fan där inne, i direktsändning liksom!” eller:
  • Hålla på - hysa förkärlek för ett visst lag, som i "ja håller på Silltrutarna" [uttalas på östgötska]
  • Hålla för – fysiskt blockera, som i ”håll för dörren så inte mormor kommer in”
  • Hålla för troligt – anse vara sannolikt, som i ”han höll för troligt att mormor skulle mygla med arvet”
  • Hålla undan - undvika kollision medelst viss manöver, som i "håll undan snorungar, bandy får ni spela på nån annans garageuppfart"
  • Hålla inne - mentalt blockera, som i "jag håller inne med spydiga kommentarer om Sten på jobbet"
  • Hålla isär - fysisk eller psykiskt skilja åt, som i "håll isär språkundervisning och bloggande, det är inte kul att blanda"

söndag, april 12, 2009

För mycket smågodis gör magen ond och vrång

Rapport från Pennybridge:

säger i all enkelhet, som förklaring på min uppfuckade mage, över diskbänken till svärmor (orka defininera) att jag var anorektisk. Ångrar mig. Förväntas bli dömd, synad, ögonuppmätt och från och med nu iakttagen. Ingen särskilt reaktion, men jag ångrar mig i alla fall. Vi får se. Jag tror egentligen det bara genererar en axelryckning. 

Vidare, har fått räknar och sprungit i skogen. Lekt på en stor sten (i sällskap av barn) och ätit lax. Denna eviga lax. Solen steker, björkarna kittlar i näsan och vårkvällen får slåss för att ta över efter aprilsolens envisa nyuppväckta hetta och bre ut sin sammetsbris över tegelhusen. Jag iakttar den förortska kärnfamiljen och gör upp egna antiplaner. 

I går kväll såg vi vuxna barn Max Payne. Bespara er besväret, hyr en annan film! Är trött så på dålig film. Nu ska det bli en vända till i skogen. 

onsdag, april 08, 2009

Könet på podiet

Jag tänker så här, angående det här och det här och det här:

Vi som inte vill ha varken eller då? Jag vill inte ha förebilder med natuuurliga tråkkvinnor som tycker att bara lagom mycket smink (i rätt nyans) är moraliskt försvarbart, men jag vill fan inte ha en översexualiserad venusvarelse med sugblick och minikjol heller. Jag vill inte ha det, om det bara är för att det säljer. Jag är inget av det där. Jag vill inte behöva politiseras i varenda instans av mitt liv. Jag är trött på att kvinnor alltid måste granskas i egenskap av att vara kvinnor, oavsett. Jag vill se kvinnor som är människor, som män tillåts vara människor, eller subjekt dårå, som det kallas. Inte ens när Större Svensk Dagstidning publicerade ett heluppslag med Mona Sahlin-intervju var bilderna på henne neutrala (hon satt i en mjuk fåtölj och lutade huvud på sned mot en kudde, hade en man blivit fotad så?). Inte för att jag tror att Sahlin inte gjorde det medvetet, men vad hjälper det mig. Förebild är också missvisande. Det känns som om det implicerar nån form av idoliserande, när det snarare bara är bilder som behövs. Varierande bilder, på människor som ömsom är objekt, för att de valt det själva*, ömsom är subjekt och till och från uppträder som förmedlare av information utan att själva framträda som varken objekt eller subjekt. Som bara är människan bakom. Fokus på produkt snarare än upphovsmakare, och på varan snarare än varumärke, och då speciellt den typ av sexobjektifierande kvinnliga varumärke som jag tror att t ex Tuva Novotny vänder sig emot när hon ”skickar ut sitt manifest”. Jag upplever att det väldigt ofta i intervjuer med kvinnor fokuseras på dem som person och inte på det de egentligen intervjuas om. När en tidning intervjuar skådespelerskan S om hennes roll i pjäs Q men väljer att trycka en bild på S med plutmun och partypaljett förskjuts fokus från arbetsinsats till sexobjekt.

Detta är ju inte rocket science men kärnan i det jag far efter är att jag vill se media producera och förmedla bilder (och då menar jag givetvis inte bara fotografiska bilder) av kvinnor som inte tar avstamp i, problematiserar eller nämner i förbifarten det faktum att de är kvinnor. I vissa fall är det grymt relevant att problematisera, att det finns få kvinnor i en viss branch exempelvis, men genom att alltid anta en utgångspunkt när könet kommer före fakta reproducerar man snarare traditionell syn på kvinnlighet än att införliva kvinna i begreppet människa.

Det jag vill se är mediabilder av människor som gör grymma grejer och kan svåra saker, utan detta jävla duttande med könsmarkörer fram och tillbaks. Jag vill läsa om nån Lisa som kickar arsle på kullagersfabriken, om nån Emma som djuphavsdyker och om nån Fia som fysikforskar utan att det alltid nånjävlastans i artikeln måste framgå, i klartext eller underförstått, att de gör det de gör bra trots att de är kvinnor. Ge mig det för fan, och låt dem vara übersminkade, kortkjolade, krigsmålade eller helt otvättade om de så önskar.


*I den mån det öht går att välja något själv.

tisdag, april 07, 2009

One charity album to rule them all

"Dark was the night". Finns på spotify. Do it.

söndag, april 05, 2009

One more sunday in Savannah

Det är såhär tråkigt men jag har ingenting intressant att skriva om. Det kunde kanske ha blivit nåt om den tyska modellen; att ge bidrag till folk som ingår äktenskap för att understödja barnproduktionen (sannolikheten att gifta par får barn anses större än att ogifta sammanboende får det) och om hur man då samtidigt understödjer det fantastiska Äktenskapet och Allt Det Står För, men kommer undan med det. Eller kanske nåt om Nato (vi satt här vid nån frukost och pratade, jag blev upplyst) eller kanske bara nåt om nåt banalt, typ att jag gillar att skriva "nåt" och inte "något". Men liksom, det kommer inte ut nåt. Idag shoppade jag en kort tight klänning istället och gick runt Karlbergskanalen med Anna och Oskar. Vi tittade på sothönsen och tyckte synd om dem som måste leva i den där skiten. Folk är äckliga, skräpar ner. Just nyss bakade jag två tigerkakor som jag i all hast fick slänga ihop när jag kom på att det är min fikalott imorgon på jobbet. Prestationschristina hade tänkt bjuda på sju sorters kakor, minst, men hahahaha jag outsmartade mig själv och nu blir det osofistikerad tigerkaka istället. Micket micket bra, jatack herr señor. Min mage är fortfarande inte kurant.

onsdag, april 01, 2009

Snodde av Mo

Du heter: här på bloggen är det Christina Haraway.

Smeknamn: Oj, ja. Men de kan jag inte avslöja för de bygger på mitt mycket exklusiva efternamn. Kan säga att två är på tema ”gröt”. Annars mest Chris.

Låt som när du är ledsen sörjer till: i princip det mesta på Dylans Time Out of Mind. Downtown Train med Waits. Kan inte heller höra Drowning med Backstreet Boys (är det väl) utan att bli hålig i bröstet. Lång historia, ej unik.

Beroende av: Kaffe dårå. Vill också ha Matlab med fullt toolkit hemma.

Vad tror folk om dig? Att jag är en glad och ”sjukt fredlig person” (sa den kvinna jag tror mig älskat).

Stämmer det? Nja. Nej. Jag brukar verka glad. Är nog mer sluten än folk tror.

Vad får du oftast komplimanger för? Att jag kan argumentera för saker jag tror på och för att jag är smal, vilket jag alltid stör mig på att jag blir glad över.

Vad säger du för att imponera på någon? Helt ärligt, jag inflikar att jag är en jävel på matte, på ett hyfsat smooth sätt som passar in i konversationen (för det är ju helt naturligt att droppa nåt om Hilbertrum över en kaffe).

Hur imponerar man på dig? Om man tex tycker att Moonshiner är världens bästa låt räcker det.

Brukar du skratta för dig själv? Nej, men le.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Det säger vi. Ses ju på lördag också, hälsa E!

Var bor du? Rätt nära Vita Bergen.

Trivs du där? Loves it.

Äger du några converse? Nej. De senaste köpte jag i England -96. Det var tider.

Sprit, cider, vin eller öl? Absolut.

Brukar du bli för full? Så länge inga bloggvänner bestämmer sig för att supa ner mig i min egen soffa, på champagne I might ad, nä. Full ja.

Vad har du för mobiloperatör? Telenor, genom jobbet.

Är du allergisk mot något? Nickel. typiskt dåligt när man har skitfinaste halsbandet från mormor som lämnar illröd cirkel runt halsen som voro man hängd efter en natt på galej.

Har du haft sex idag? Nej.

Hur svarar du i mobilen? Om jag är på jobbet med hela namnet, hemma bara typ hej de e christina.

Vem ringde du senast? Pappa tror jag, igår kväll.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Ja det var väl han då, och han sa att mammas ryggskott (hahaha, it runs in the family) fortfarande sitter kvar.

Antal timmar sömn inatt: kanske sju. Vill ha fler.

Sov du ensam? Nej.

Brukar du komma i tid? JA! Är riktigt usel på att inte komma för tidigt. Undrar hur många timmar jag stått i frysten och väntat i detta land.

När mår du bra? När jag har gjort allt och det bara är festen kvar. Är prestationsknarkare.

När blev du fotad senast? Av Kunken och Mo på Nada skulle jag tro. Det var ett jävla blixtrande.

Hur känner du dig nu? Är inte helt kurant i magen.

Vanligaste färg på dina kläder: Blå eller grå.

Vad tycker du om dina fötter? Att de är… två?

Vad saknar du? Självkänsla. Annars också, en näsa utan sår inuti. Det får bli vår nu och sluta vara kallt.

Hade du en bra kväll igår? Jättebra, var på middag hos fabulösa E och hennes kille och spanade in deras nya kök och åt parmesanostgratinerad lax. Lekte en del med mina och E’s gamla gemensamma katter Sulan och Ångström. Ångström är en väldigt liten och mycket dum katt.

Favoritdryck på morgonen: Kaffe.

Rakar du benen? På vintern nej, på sommaren ja.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Mellan tio och elva, läser bok ungefär en kvart efter sporten och sen försöker jag somna. Brukar gå på två nanosekunder, och sen snor jag enligt uppgift hela sängen.

Är du blyg? Njaoej. Men jag får lätt hjärtklappning av nån anledning.

Sysslar du med någon idrott? Förutom löpträning och gym spelar jag en del racketsport.

Vill du hellre ha mail än brev? Nej, helst mail faktiskt, även om det är tjusigt med nåt handskrivet ibland.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Om man är femton kanske. Annars tycker jag som Mo att attraktion mycket väl kan vara instant, men kärlek är nåt annat.

Har du spytt offentligt? Jarå, utanför Trädgårn bla.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Jag hade provat att snacka massa skit och se om folk bara accepterade det utan att jag blev ifrågasatt, som tjejer ofta(re) blir.

Är du nöjd med ditt liv? På det stora hela, ja. Fast ibland har jag en bestämd känsla av att jag lever någon annans liv. Denna någon annan har ett väldigt bra liv, men jag vet inte om det verkligen passar mig.

Är du bortskämd? Beror på vem man jämför med. Skulle säga mer ja än nej.

Vad gör du i morgon? Skriver designtester med Björn och ser om mitt bygge håller. Om ja, jippie, om nej, snaran.

Vad är det värsta du vet? Värsta och värsta… sånadärna som på fullt allvar tycker att alla andra utom de själva är helt dumma i huvudet och helst vill att världen ska styras av civilingenjörer.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Måste få vara sådär postmodern nu och hävda att slösa är en definitionsfråga och eftersom jag brukar vara nöjd med det mesta jag köper, kanske ingenting. Men okej, kunde begränsa mina lyxkaffar.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Åh, det finns så många kändisar jag ser upp till, kan inte välja!!!11!

Vad längtar du till? På lördag är det fecke hos Karin och där brukar det finns jelly beans i ALLA smaker.

Vad använder du för shampoo? Clearasil. Har också provat Yes citron en gång, mer tveksamt.

Vad är det finaste du fått? En gång fick jag ett handskrivet brev från Japan precis efter jag kom hem från en sjukhusvistelse och hade hela kroppen uppfläkt. Det kommer jag alltid att spara.

En speciell dag du minns: Det var juni, en vecka före skolavslutningen, vi sågs i korningen Bällstavägen/Beckombergavägen, jag fick en enorm bukett rosor. Hade ljusa linnebyxor och vit singoallatopp. Var 18.

Hur gammal är du? 28

Tycker du om någon just nu? En kille som jag bor med.

Du samlar på: röda vinglas i udda utformning. Citat av Homer Simpson.

Gröna eller röda äpplen: röda, röda!

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Martin. Eller ingen, förrän det gått över. Då kan jag ringa och resonera med nån.

Gillar du golf? Spelar inte, känner inget särskilt.

Vilken tid gick du upp idag? Snoozade en halvtimme och kom upp 06.40.

Har du sovit i din egen säng inatt? Ja.

Har du strumpor på dig nu? strumpor, sockar och ESD-tofflor, check.

Är det okej att gråta? För det mesta, ja. Dock ej om det inte hjälper. Då är det bättre att bara bita ihop och ta itu med problemet.

När grät du senast? Var på god väg alldeles nyss. Japp, på jobbet, mitt i öppet kontorslandskap.

Vad skulle du göra om du vann en miljon? Jag skulle se till att åka på semester och så skulle jag ge mina syskon lite.

Bär du glasögon eller linser? Ehrm, jomen det borde jag, när jag läser.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Märke ej nödvändigt, men jag tycker att det är viktigt att ha fina kläder som inte är dussinvara. Oftast hittar får man ju det om man köper ett dyrare märke. Detta gäller alltså mig, jag tycker inte att det är viktigt att andra har märkeskläder, om de inte vill alltså.

När går du upp ur sängen en helgmorgon? Kanske… tio?

Har du någon piercing? Några hål i örona *rebell heart*

Vill du gifta dig? Ja. Men jag är emot det. Men jag vill det. Jag lever inte som jag lär. Jag känner inte det jag vill.

Vill du ha barn? Nej.

Solar du ofta? Nej, det är lönslöst. Först är jag blå, sen vit, sen röd, sen bränd. Når aldrig stadiet läckert brun.

Är du bra på att laga mat? Ja.

Är du flygrädd? Nej.

Hur vig är du? Som vilken medelsmidig c-programmerare som helst (som en bit armeringsjärn alltså).

Är du musikalisk? Jag kan ta vissa toner själv och hör när nån annan tar fel.
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten, nästan aldrig nåt annat om jag är törstig på riktigt.

Vilken är din favoritglass? Glass är snubbigt.

Tror du på ett liv efter döden? Ägnar det inte mycket tanke. Jag tror att det gör mig ont att tänka på döden och livet för mycket, har vissa depressiva anlag.
Tycker du om sushi? Är beroende. Svär, de lägger bergis brom på sushin på Sono.

Vad äter du helst när du ser på film? Bajs.

Bor dina föräldrar tillsammans? Ja, i en röd tegelvilla i utkanten av stan.

Har du tandläkarskräck? Jag har bara skräck för vad det kostar. Min tandläkare heter emellertid Brandon, bryter på amerikanska och är väldigt överpedagogisk, pratar till en som om man vore tio år gammal, så det är mest en skrattfest att gå till tandläkaren.

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kväll. Haha, fråga min kille.

Vilken ögonfärg har du? Svennegrå.

Har du någon gång gråtit dig till sömns? Moi? Det är eventuellt möjligt.

Biter du på naglarna? När jag är stressad.

Röker du? Inte längre, blir illamående av en hel cigg *hardcore*.

Hur ofta tränar/motionerar du? Om jag når tre ggr/vecka pussar jag mig själv på pannan.

Senaste låt du hörde: Flaming Lips: Fight Test.