onsdag, oktober 28, 2009

Liveblogg från Mo's kök

Livebloggar från Mo's kök. Det bakas. Det blir brownies. Utan ströbröd men med, rapporteras det från köket, freestylande vanilj. Hon ser extremt proffsig ut kan jag meddela. Nu svär hon över alla mått. Teskedar, matskedar, shaky shaky. GRRRR. Bättre än så här blir det inte, grovhackat, grrr, det sprätter också! Jag dricker ceylon och lyssnar på A Little Death Around The Eyes med Petan och önskar, jag vet inte, att det kunde vara kväll varje dag och att vi alltid hade ett kök att vara i tillsammmans allihopa, tillsammans är bäst, och att ingenting brände vid varken i ugnen eller andra kroppsdelar och att jeeses vad mycket valnötter var något som var liksom mer vardagsmat.

tisdag, oktober 27, 2009

Minskar

Är rädd för att försvinna. Måste bevisa mig.

måndag, oktober 26, 2009

Det dåliga med spottan

Jag blir uppmärksammad genom reklam på Spotify att det finns en singelsite som heter singaloo eller nåt liknande. I reklamsnutten är det några tjejer som lägger upp en sida åt sin singelkompis som de tycker att världen går miste om. ”Skriv att hon är busig!” ”Ja, det får man väl skriva? Det är lite charmigt sådär.” Fniss fniss hörs det i bakgrunden. Om jag blir singel igen och nån, nån över huvud taget, får för sig att lägga upp en singelprofil åt mig på nåt random jävla skitforum och dessutom har mage att kalla mig charmigt busig ska jag personligen sticka en, ja venne, florett i magen på vederbörande. Fy fan säger jag bara. Knivar i ryggen är värda floretter i magen.

lördag, oktober 24, 2009

Lördag

Ikväll: fittkort och champagne!

torsdag, oktober 22, 2009

Bufflar och annat skit

Saker som stör mig oerhört: kvinnor som leker män och tycker att de är så jävla häftiga för att de minsann också kan spela på gubbhalvan och vara buffliga, spotta snus och höhöhöa åt sexistiska jävla skitskämt. Det går fetbort. Obs obs, män som är såna män går såklart också fetbort.

tisdag, oktober 20, 2009

Kan man nixa sig på gmail säg

Apropå övervakning, intelligent scanning osv: i våras, när jag ordnade en möhippa för en kompis och skickade fjortontusen mail fram och tillbaks som innehöll ord som brud, klänning, champagne, aktivitet etc etc, var hela högerkanten på min gmail full av reklam för olika slott en kan hyra inför bröllop, butiker som säljer brudklänningar, sparesearrangörer osv. De senaste veckorna, när jag har installerat en massa ny skit på en dator och skickat fjortontusen mail fram och tillbaks innehållande ord som kärna, uppackning, installera, ram, debian etc etc, har jag hela högerkanten full av datorreklam. Jag kanske är den sista i världen som har upptäckt detta, men det skrämmer mig iaf lite. Google knows me. It cares for me?

måndag, oktober 19, 2009

Kultureliten ftw

http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/18/kulturelitens-fel-att-vanligt-folk-trottnat-pa-att-lasa-bocker

[Zlatanskånska]: ja asså...

Grejen med att vuxna inte läser böcker kan ju också vara för att de läser något annat än böcker. Typ såhärava INTERNET. Eller ser på film. Eller läser serier, som faktiskt idag och sedan rätt jävla länge kan innehålla både djup och mening. Grejen med att kultureliten (could kultureliten please stand up för jag vet inte vilka ni är) inte läser Camilla Läckbergs böcker är kanske för att de läst andra böcker innan och inte gillar det Läckberg skriver i jämförelse. Denna elit, omg I’m so fucking curious, har väl helt enkelt hittat fram till P i hyllan och tycker att På spaning... är bättre än, ja venne, ännu en deckare om en strandvaktare på Gotland, en skäggig småstadspolis eller någon annan miserabel karaktär med alkoholproblem. Ja asså…

”För så är det. Det finns en självutnämnd kulturelit som tagit sig rätten att tala om för andra människor om de har "god" eller "dålig" smak. Vad värre är, är att det ofta verkar viktigare att kritisera och baktala den litteratur och de författare man inte gillar än att stödja smal och nydanande litteratur.”

Eh? Så här: om det vanliga folket (could the vanliga folket please also stand up) inte gillar Proust, och kultureliten inte gillar Läckberg, vad är grejen? Var är kriget? Vem är det som krigar? Läckberg har väl toppat alla säljlistor som finns och således har folket talat: vi gillar dig. Räcker inte det? Varför måste hon _också_ få en puss och en kram av litteraturkritikerna i gammelmedia? Det finns inget krig men Läckberg vill ha ett eftersom hon känner sig lite förorättad och portad från röda mattan i kultursalongen. Jag kan bara tolka det så. Fast där vill hon ändå inte vara för det är där ondskan smider sina antiläskampanjer och skickar på helt vanliga, oskyldiga människor. Sen tycker hon att kulturstödet ska ges till nydanande smal litteratur och inte till redan etablerade författare. A typ som henne själv dårå, eller tycker hon på riktigt att hon producerar smala och nydanande böcker? För det kan ju också vara så, Läckberg, att elever inte blir smittade med antiläsbaciller av att läsa Kafka, utan av att skolmiljön som elever får läsa Kafka i är helt totalt jävla apkass och fruktansvärt oinspirerande.

söndag, oktober 18, 2009

Jag gav människan 1000 år

Hur ska jag orka hela livet undrar jag oftare och oftare. Ibland, inte sällan, känner jag mig regelrätt deprimerad över sakernas tillstånd. Det är inte bara tiden som är ur led. Vi utrotar fisken, trängs i en för liten kommunaltrafik, fäller fosforbomber över palestinier, ger barn godis med hyperaktiverande färgämnen, spar in på våra gamla, motionerar om att förbjuda burkor, röstar på SD, överkonsumerar elektronik och röda läppstift, ser på dokusåpor om grannbråk och tycker att det är ganska ok att kvinnolöner är sämre än mäns. T ex. Och Basshunter ligger typ etta på Englandslistan, vilket i sig är helt absurdt. Hur ska jag orka ett helt liv när det känns som om jag kämpar varenda dag i motvind, kommer hem hes av käftaemot och matt av ilskadrenalin. Vad är meningen när jag inget kan förändra? Varför sliter jag så fåfängt med alla dessa tankar, är arg, upprörd, blir trött och deprimerad? Varför jag? Jag är inte messias, ingen är messias. Jag känner mig utsliten politiskt. Som feminist och allmänt vänster är jag ett öppet mål. Jag släpper in allt och blir också ansvarig för allt. Vi, som redan tänker på djur som dör, har vi inte hahahaha tänkt på att även bussen släpper ut avgaser och kör över myror. VA?! Ha, nu blev vi allt satta på pottan. Jag får stå till svars för allt och ibland bara orkar man inte. Hur gör ni, ni som orkar? Blir ni bittra och ilskna också ibland, snälla säg.

Vi slog vad som mänklighetens överlevnad. Jag tyckte att jag pessimistisk med mina 1000 år. Martin var ännu värre, sa 500. Sen punkterade Fredrik hela alltet och sa 200. Vad är det då för mening? Fram med det rosa bubblet! Jag måste ha en divan!

Ibland undrar jag som sagt hur jag ska orka. Men så försöker jag igen. Kanske finns det en rimlig förklaring till allt jag ser och att jag ser det just nu. Alla revolutioner har sina motrevolutioner. Kanske är det bara det yttersta tecknet på segerdoft i luften som gör att ett så äckligt, vidrigt, avskumshål som SD har höga opinionssiffror. Det är bara en motrevolution, ett tecken på att det är VI som håller på att segra. Kyrkan ska tillåta samkönade äktenskap, landets dörrar är ännu öppna för folk i nöd, Isabella Lövin är invald EU-parlamentariker och det hålls i alla fall miljökonferenser, även om de ännu är trevande. Eller hur? Ibland kanske det känns sämre, innan den blir bättre?

Just ikväll känns det ganska bra med världen. Sen får vi se.

lördag, oktober 17, 2009

Donna har nytt OS

Idag har jag fikat med Anna, gått i regnet, bestämt mig för att aldrig handla på Åhlens ringen igen eftersom de är mycket otrevliga där samt sprungit runt Årstaviken. Och!!! Ja, detta är bloggat på min sprillans nyinstallerade donna -nu på debian!

torsdag, oktober 15, 2009

På vägen hem såg jag


Kommer ni ihåg den här mannen? Jag såg honom idag. Jag trodde att han var död. Han går omkring i en galleria, smal cigg mellan pekfingret och långfingret, i en lång svart o-formad rock som släpar lätt i golvet. Han har lika hög panna och fem fingrar på varje hand, är med andra ord verklig. Jag såg honom och tänkte, jamen förlåt, att han såg ut att inte ha någon puls.

söndag, oktober 11, 2009

Kutat igen

Kaffe är underbart. Jag saknar kaffe. Det har gått ca 34 timmar. MEN... kan det vara så att en springer snabbare utan? Jag satte nytt personbästa på milen idag, 1 st Hässelbylopp à 52 minuter och 11 sekunder. Är mycket nöjd! Snart: coq au vin.

lördag, oktober 10, 2009

Te är tråkitt

Idag, knaprar ipren och detoxar. Min mage, jag skämtar inte, it hates me. Fast ur magens synvinkel (magögon, läskigt!) är det väl jag som hatar den eftersom jag häller i den fem koppar kaffe om dagen. Så nu ska jag detoxa en vecka. Hahaha. Efter tre timmar kände jag mig som en trasa. E ba, får jag dricka cappuccino i din närhet eller kan det hända nåt då? Trasa. Annars rå, har också spillt en tår över en trasig iso-image. Kanske. Och att det bara går att boota från en av tre usb-portar på en netbook? Randomly? Eh. Nej ni, dags för en ipren till och sen ska jag och Mo smiska skiten ur vanlighetes fölk.

torsdag, oktober 08, 2009

Fler äckliga siffror

onsdag, oktober 07, 2009

Frostskador helt okej -om du är tjej

Dags för ytterligare en drapa från andra sidan gränsen verklighetens folk. (Antar att jag inte räknas in i vi-som-har-köksbord-och-inte-vill-tänka-skaran.) Alltså vinterjackor. Vinterjackor i damstorlek, för damer, tjejer, såna som jag. Vet ni hur många damjackor det finns som faktiskt uppfyller kraven på en normal varm vinterjacka? Ungefär NOLL. Det finns inte en enda damjacka som inte är figursydd som ett timglas och smiter åt kring midjan. Jag är jävligt trött på timglasformen. Den är förtryckande, opraktisk och ful. Jag har en osvängd kropp, med sjukt låg toleransnivå mot kyla, och det enda jag begär är en jacka i rak modell, med hyfsat smalt axelparti och ett FODER. Kan jag få (köpa) det? Nej. Vad kan jag få (köpa)? Jag kan få kappor! Med volang! Utan foder! Eller kanske en figurnära fodrad jacka, som absolut inte rymmer en extra stickad tröja eftersom den har RESÅR insytt i midjan. Jag kan få skinnjackor i parti och minut och sen kan jag FRYSA IHJÄL under resten av vintern. Jag kan iofs gå på Husströmer eller vafan sportbutiken heter och köpa en jacka i titanneopren för 9000 spänn som mer liknar ett båtkapell, men DET VILL JAG INTE. Jag vill ha en sån jacka som hänger i rader på herrsidan av butikerna, bara med lite smalare axelparti. Om nån äger en jacka enligt ovan som är till salu, let me know. Kraven är rak, fodrad, gärna med huva, ej i färgerna magic magenta eller admirable amethyst. Stl small eller eventuellt medium.

tisdag, oktober 06, 2009

Kort om denna tisdag

Dagens upp: fittgubben är igång igen. Han på badmintonbanan om ni minns. Han som ser ut som ett nykokt ollon och skriker FITTA när det går dåligt. Jag tyckte nästan att det var lite trevligt och intalade mig själv att han givetvis har en feministiska agenda.

Dagens ner: folk som förväxlar social kompetens och egocentrism. Det är inte, jag upprepar: inte, socialt kompetent att hålla låda om sig själv fyrtio minuter i sträck. "Hen är verkligen socialt kompetent du vet, bjuder verkligen på sig själv. Det blir aldrig tyst när hen är med." Jo jag tackar jag.

fredag, oktober 02, 2009

Total förvirring

Elin har redan länkat och vi kanske inte har helt disjunkta mängder läsare, men anyways.