torsdag, mars 02, 2006

Kitty stay inside

Om det snöar mer än ett par millimeter i södra Sverige resulterar det under alla omständigheter i kaos. K-A-O-S. I norra Sverige kliar man sig i det frostbitna skägget och tar en snus till. Suger in lite luft och sätter på sig sockor. I Svealand och Götaland undrar man om is egentligen är så halt och ger sig ut att köra med sommardäcken, trots allt. Sen slår man slint på E4-an södergående eller E6-an norrgående och blinkar förvånat upp mot himlen där ifrån de vita flingorna tycks emanera. Varför sa ingen något om det här? Finns det inget gott med att vara med i EU? Borde det inte lagstiftas mot snöbyar? Men ärligen, vad handlar egentligen den klart undermåliga snöröjningen i södra Sverige om? På Kungsholmen är den under all kritik. Fast det är klart, att om det bara finns två snöplogar söder om Gävle tar det ju ett tag att skyffla undan all nederbörd i fryst form. Bättre då att vänta på våren när vädret liksom tar hand om problemet själv.

I övrigt finner jag det komplett och vansinnigt skitroligt att katter har utegångsförbud i H5N1-området runt Oskarshamn.

Ranting session over.

12 kommentarer:

Blogger eff sa...

Ja, det är verkligen helt sjukt. I söder skickar de ut bandvagnar för att hämta pensionärer som är insnöade. I norrland rycker de lite på axlarna och alla klarar sig själva. Jävligt konstigt.

Just den där förvåningen är underbar. "Vafan, snö?"

Ja jag säger då det...

3/02/2006 10:18 fm  
Blogger Christina sa...

visst är det skumt. jag undrar hur det kommer sig att inte kommunalpolitikerna i söder far på studiebesök till dem i norr. kommunalpolitiker och bankanställda är fö de som oftast går på sk nigeriabrev och andra fuffens försök. det är kul, känns tryggt.

3/02/2006 10:48 fm  
Blogger Ms.Take sa...

I dagens GP: Pengarna för snöröjning i Mölndals kommun är nu helst slut. "De sista pengarna går åt till att röja nattens nederbörd" säger ansvarig "Vi får nog begära mer".
VI FÅR NOG BEGÄRA MER? När dte redan är slut? Har de ingen framförhållning ALLS? Jävla miffon.

Avd. "Det är inte bättre på västkusten."

3/02/2006 11:27 fm  
Anonymous odenplan.nu sa...

Och det roligaste är väl nästan att alla, oavsett var man bor i landet, brukar sitta och muttra om hur mycket bättre vintrarna var förr...och framförallt då med tanke på det myckna snöandet anno dazumal.

Hur fan överlevde vi då?

3/02/2006 11:42 fm  
Blogger Christina sa...

vi var små, hade bävernylonoverall och diggade snöhögarna på garageuppfarten...

3/02/2006 11:52 fm  
Anonymous odenplan.nu sa...

You've got a point there...

3/02/2006 2:09 em  
Blogger sandra sa...

Tyckte jag hörde en snöplog på kungsholmen vid fyratiden i natt, men det var troligen bara en dröm..

För övrigt tycker jag att det är jättegulligt att de har spärrat av ett område med plastband där nere. Känns lite placeboeffektivt. Men gulligt.

3/02/2006 3:17 em  
Blogger Liza sa...

Jag älskar snön, problemet är att man som vuxen i Stockholm inte kan klä sig efter väder. Snö är ju liksom roligast om man kan tumla runt i bävernylonoverall.

För övrigt är allt relativt. Folk i städer och alla typ söder om Gävle är i total chock varenda gång det snöar och undrar hur det gick till.
Vi som bor i "Östra Svealand/Upplandskusten" har dock alltid snöstorm/regnstorm eller besök av Katrinas kusin men vi är nöjda ändå.
Har man skottat sig in i ett stall genom typ en meter snö och burit vatten till 20 hästar för att deras vattenkoppar frusit så ska det rätt mkt till innan man börjar snacka om snökaos.

3/02/2006 9:27 em  
Blogger Liza sa...

BTW - har någon lite Tamiflu att sälja till mig (det är till mina katter)?

Själv klarar jag mig bra på opium. Botar allt - även fågelinfluensan.

3/02/2006 9:29 em  
Blogger Christina sa...

get me some of that o missy.

3/02/2006 10:49 em  
Blogger eff sa...

Bävernylon ja. Jag har faktiskt funderat på att sy upp en bävernylonoverall i vuxenstorlek. Med tumvantar i sånadära resårband också. Och allvädersstövlar (vilka för övrigt var underbara att glida på is med, eftersom de slets ned ganska fort och hade hård sula).

Tamiflu verkar ju annars vara mest placebo. Ingen vet om det funkar alls, ens.

3/02/2006 11:15 em  
Blogger Liza sa...

Åhh nej - är Tamiflu bara placebo!
Jag och mina katter kommer att döööö.... (hysteriskt ångestskri).

3/04/2006 9:32 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida