söndag, mars 13, 2011

Delade meningar

Vi bränner festmusik. Man ger och man tar, sådana är reglerna. Jag tycker dock fan att jag ger mer och M tar. Måste vi verkligen ha en Dylan till? säger han. Okej ta bort den då. Jag är så himla medgörlig. Den här ska vi ha! säger han. Stina Nordenstam måste få vara med. Jag tycker hon är lite väl blå men jaha, okej, ta den. Och ja, klart vi kan spela femton låtar med Big Boi och Gang Starr på fezten, sure. Jag är helt otroligt lätt att ha att göra med (*flickvänsmaterial*). Mä! säger han, du kan inte mena att vi ska spela fler sura gubbar? Beatles, jag har ingen relation till dem fortsätter han. Jag ba nej nej, då tar vi nåt annat. Sen kommer det, smällen. Det här ska vi ha! Han spelar Dinosaur Jr. Jag får springa in på badet och attackkräkas. Denna sorgliga jävla ursäkt till band kommer inte att spelas om det så blir det sista jag (inte gör). Nu är det hätsk stämning här hemma. Vad som helst men inte detta.

12 kommentarer:

Anonymous BitterFeminist sa...

Mm. Sen undrar jag vad är det med folk, fest och gangsta rap egentligen? Kul och stå och dansa och höra bitches hit och hoes dit och golddiggers till leda. Urk.

Jobbigt när musiken jag ska njuta av och dansa till är så hyllande av kvinnohat och machomän. Detta har jag råkat ut för ett antal gånger, även bland feministisk vänner som har fest.

När jag kommer hem efter festen vill jag bara krypa ihop i sängen och äta choklad.

3/14/2011 4:44 fm  
Anonymous chris sa...

nu måste jag erkänna att jag kan älska att dansa till gangsta rap också. bara det inte blir för mycket och bara det inte liksom sätter en stämning på festen. i stort ska jag också säga att musiken nu är blandad och fin =). jag var lite ironisk (fast jag tror det framgick).

3/14/2011 7:54 fm  
Anonymous .m. sa...

Hallå hallå! Det är ganska många skäggubbar med ju! Vi skulle ha bra stämning på festen eller hur, inte knarra sönder våra gäster redan vid fördrinken.

Jag och Eff får bilda UFFFJ (United frontier in defence of Dinosaur JR) för att upplysa er ignoranta om gruppens förträfflighet. "Låter som Takida", bahh säger jag!!

(Sen kan man diskutera hur mycket Gangsta Gang starr och Big boi är. Jag anser att de ligger gansla perifiert på gangsta-skalan.)

3/14/2011 8:42 fm  
Anonymous christina sa...

men guuuu, ska vi beefa nu baby?! haha! game on. Dinosaur Jr borde byta namn till The Land Before Time http://akas.imdb.com/title/tt0095489/.

3/14/2011 10:32 fm  
Anonymous BitterFeminist sa...

chris:

Jo jag förstod att du var ironisk :)

Det jag skrev var mer en liten reflektion som kom när jag läste ditt inlägg och påmindes om saker å ting. Och så kan jag ju säga att för mig handlar det inte om musiken i sig, utan ord och attityd. Alltså det jag stör mig på. Dom flesta bryr sig inte utan dansar till en bra och skön beat.

Men som när jag och mina kompisar, alla feminister, diskuterade detta för ett tag sedan efter en fest, dom skulle aldrig acceptera rasistisk musik som sjunger så som många gangsta rap låtar gör om kvinnor.

.m.:

Nej kanske är dom inte gangsta rap. Jag tänkte mer på äldre som 2 Live Crew och N.W.A. Både med skrämmande kvinnosyn som fick mig att må illa då jag hörde dom för många år. Och sen tänkte jag på dom som nutidens 'Lil Jon, 50 Cent, Jay Z, Eminem, etc.

3/14/2011 12:30 em  
Anonymous .m. sa...

Dylan i sin tur har en given roll i nästa uppföljare till filmen Mumien

http://tinyurl.com/6y7d6wb

3/14/2011 12:49 em  
Anonymous Lillfjant sa...

Men att spela "what else is new?" med Dinosaur Jr är ju BARA rätt.

3/14/2011 5:51 em  
Anonymous .m. sa...

Lillfjant: Precis! Rätt låt också! ;)
Någonting att se fram emot onekligen.

3/14/2011 6:39 em  
Anonymous christina sa...

BitterFeminist: jag uppskattar verkligen att det finns såna som du. Som orkar reflektera, även på dansgolvet. Det gav mig just en liten glädjevolt i magroten att tänka på det.

Lillfjant: har han mutat dig eller? Nån form av hjärntvätt har uppenbarligen ägt rum.

3/14/2011 8:16 em  
Anonymous BitterFeminist sa...

christina:

Och jag vill säga, tack för det du nu skrev för du gjorde mig glad :)

3/14/2011 8:33 em  
Blogger GiKvadrat sa...

Chris>> Nä, Det är ju en väldigt romantiska låt! Lyssna på texten vettja innan du dömer! En trånande kärleksförklaring från en missbedömd man. Jag skulle bli glad om jag fick yla med farbror Mascis på festen ;-)

3/15/2011 11:46 fm  
Anonymous christina sa...

Groth, tanken på den här missförstådda mannen får mig att avsky dem ännu mer. Vadå missförstådd? Gubbjäveln får väl tala ur skägget om han vill bli förstådd, som alla andra. I lack skills in the noble art of mind reading, så att säga.

Sen är det just inte texterna jag tycker illa om utan deras sound. Står ej ut. Men jag lovar att vi ska försöka festa bäst vi kan ändå =)

3/15/2011 12:31 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida