tisdag, mars 21, 2006

Förbud mot infart

Någon form av militärövning äger rum på Kungsholmen. De har inte frågat mig om lov men nästa helg är det tydligen dags för runda nummer två. Så här står det i informationsbladet som låg i brevlådan på Alströmergatan: "Övningarna syftar till att träna strid i bebyggelse. Trehundra soldater och ett femtiotal stridsvagnar, stridsfordon och lättare fordon kommer att röra sig på gatorna... en stridsvgan väger 60 ton och kan röra sig snabbt. Besättningen har begränsad uppsikt på omgivningen...håll avstånd om du måste vistas i området till fots..."

Okej, två saker: Måste vistas i området till fots? Hallå?!? Hur i fridens lilla svarta ska man ta sig till tuben om man inte använder fötterna? Min teleportör är kind of inte klar än.
...begränsad uppsikt... Hur skulle det kännas om sextiotonsklumparna förseddes med utsiktfönster? Hell, panorama är kanske att föredra till och med. Annars får väl helt enkelt en gubbe sitta på taket och se till att Agda och Molle inte blir nedmejade under den miltära övningen.

Om jag blir kvar här längre än planerat vet ni vad som har hänt. Då sitter jag spetsad på det där sprötet längst fram på stridsvagn 122.

18 kommentarer:

Blogger eff sa...

Raketbälte. Portabel svävare. Rickshaw. Bärare. Permobil. Cykel.

Ska jag fortsätta?

För övrigt, kallar du kanonen för sprötet? En 120-millimeters slätborrad kanonpipa med en total eldrörslängd på 5.3 meter? Spröt? Du har en ganska liberal syn på ord och dess innebörd.

3/21/2006 9:17 em  
Blogger eff sa...

Just det, jag läste initialt det felstavade "stridsvgan" som stridsvegan och undrade lite hur man kan nå den ej helt facila vikten av 60 ton på rent vegetabilisk kost.

3/21/2006 11:03 em  
Blogger Christina sa...

fy fan vad rolig du är, nu får det felstavade stå kvar. ont i magen, jag dör.

3/21/2006 11:21 em  
Blogger Christina sa...

jag gillar spröt. bogspröt, känselspröt, kanonspröt... whatever. vidare verkar det bara lite vansinnigt att ta en portabel svävare till tunnelbanan?

3/22/2006 9:19 fm  
Blogger maruschka sa...

Men vad f-n, undrar vad de skulle säga om VI helt plötsligt började köra 60-tonsfordon var vi vill?

3/22/2006 9:42 fm  
Blogger Christina sa...

i så fall skulle jag lätt åka en sån till mataffären. är så jäkla trött på att släpa en frukostyoghurten.

3/22/2006 10:26 fm  
Blogger eff sa...

Det må vara vansinnigt, men man undviker att gå till fots. Och det var ju det jag försökte motbevisa, att man bara kan ta sig till tunnelbanan till fots. Jag tycker dock att det vore mycket roligare om man åkte bärstol. Faraonerna hade något där... BMW känns så väldigt 1994.

Kanonspröt. Ring Horace, du är en outsinlig källa till nya och bra ord.

3/22/2006 12:09 em  
Anonymous ely sa...

faktiskt så stötte jag och andra holmskan på dem när vi promenerade kungsholmen runt i lördags. just då höll de på att säkra skogaholms bröd i hornsberg. såg mycket bra och stabilt ut. dessutom kom ett befäl fram till oss, informerade om att vi gärna fick vistas i omgivningarna men delade ut öronproppar till oss för det "kan smälla lite sörrni". jag, obstinat som jag är sket i att stoppa i mina, andra holmskan hade fått i sina precis när vi nådde kungsholms strand och dåmera var utanför krigszonen. så då fick hon ta ur dem igen.

huruvida "kanonspröt" kan ge olyckliga konnotationer eller inte vill jag inte kommentera i din blogg. alla kommer fatta att jag inte fått nåt på jävligt länge.

3/22/2006 8:58 em  
Anonymous ely sa...

vad gör du här förresten? och viktigare, varför vet jag inte att du är här?

3/22/2006 8:58 em  
Blogger Liza sa...

Man. I miss you too...
När är du egentligen i Sthlm (spetsad på kanonspröt eller inte)?

Kärlek men jag orkar inte skriva mer nu. Hör av dig när du är i stan för bövelen!

3/22/2006 9:07 em  
Blogger Christina sa...

babys, jag är i linkan nu igen. åkte upp i ilfart för att hand om lite business. var färre än 24 timmar där hjärtat bor.

kärlek. (elys sexvanor är explosiva?)

3/22/2006 9:15 em  
Blogger eff sa...

"huruvida "kanonspröt" kan ge olyckliga konnotationer eller inte vill jag inte kommentera i din blogg. alla kommer fatta att jag inte fått nåt på jävligt länge."

Det är tur att du är så bra på att dölja det.

3/22/2006 11:30 em  
Anonymous ely sa...

jag har inget att dölja eff.

3/23/2006 3:18 em  
Anonymous ely sa...

alla vet redan om det, även innan jag postade den kommentaren på bloggen. det var ett s.k. skämt. fast med hög verklighetsanknytning, lite att bjuda på mig själv mitt hjärta och min smärta kan man säga.

3/23/2006 3:19 em  
Blogger Christina sa...

varför kan du inte skriva allt i samma inlägg darling? du är helt manisk på det där. det gör inget, för allt i världen, jag bara undrar.

3/23/2006 5:17 em  
Blogger eff sa...

Ely, jag visste inte (hur skulle jag kunna veta - har jag missat ett PM?). Och min implicit hissade ironiflagga hängde visst inte högt nog.

Jag åker runt mest jämt på min bloggcykel och har en ironiflagga fastsatt på pakethållaren så alla ska se den. Trodde jag.

3/23/2006 6:04 em  
Blogger Christina sa...

holmskan också, eff baby. you out-ironiserar varandra.

3/23/2006 7:03 em  
Blogger eff sa...

Men jag kanske var ironisk där i förra inlägget. Då var jag ju allvarlig innan dess. Jag befinner mig i ett cirkelresonemang. Förvirrad nu. Hjälp.

3/23/2006 7:05 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida