tisdag, maj 16, 2006

Avancemang my ass

Det här:

Skulle det vara ett större misslyckande att läsa 180 p Drömutbildning på Utopihögskolan och sen stå utan jobb, eller att läsa 180 p BlodSvett&Tårar på HardWork Acamdemy och få ett riktigt toppjobb, där man vantrivs? Om man svävar på sina rosa moln och tillåter sig att göra det högt och innerligt nog är sannolikheten att komma över drömjobbet ändå större än om man skiter i hela skiten och tar det säkra före det osäkra. Hur ska jag veta hur riskbenägen jag är? Vad är det värt? Jag är inte närmare min dröm om självförverkligande på ett fint jobb i kostym än i kassan på Domus, men jag har åtminstone inte närt en hopplös dröm vid min barm. Det kan vara effektivt att kväva drömmar med ens de uppenbarar sig, så slipper man bli besviken senare. I sann svensk anda tycker jag mig ana en gyllene medelväg, men även detta medel är ju subjektivt. Hur som helst går tentan om en vecka och jag kommer att sitta där och plita.

skrev jag på trettondagen i år. Det var mitt andra blogginlägg ever och se, se så långt hon har kommit sedan dess. Jag kunde lika gärna ha skrivit det idag, just nu, just här i den röda soffan. Trettondagen var tid prebordeauxsoffa.

10 kommentarer:

Anonymous .m. sa...

94 dagar är dessvärre en kort tid för revolutionerande livsvändningar. I de flesta fall. Om man inte gör drastiska val.

5/16/2006 10:57 fm  
Blogger Christina sa...

bör kanske vara glad att jag inte gjort något sådant. fort men fel är annars en av mina paroller. me no likee, egentligen.

5/16/2006 11:04 fm  
Blogger Ms.Take sa...

Christaina min skatt, jag hade snarare blivit rädd om det hänt något omvälvande på den tiden. Dessutom är din blogg en pärla i bloggvärldens svinkulor. Mmmmmm.

5/16/2006 11:06 fm  
Blogger Peter Madison sa...

Vad är en "hopplös dröm" för något.......? Tror du Neil Armstrong stod där på sina barnsben och stirrade upp mot månen i början på 30-talet och tänkte: Näe, det är nog omöjligt. Jag kommer ALDRIG kunna åka till månen......
Mitt livsmotto är: Det är aldrig försent att ge upp!! Tänk på det..!

5/16/2006 11:11 fm  
Anonymous Anonym sa...

Ängel, livet händer inte så snabbt. Tro mig, jag är lika långt från mitt drömjobb också!! Have faith sister!
/i

5/16/2006 11:13 fm  
Anonymous ely sa...

asså, det är väl ingen idé att slita för något man ändå inte vill ha? men när man redan slitit väldigt mycket för något man kvasivelat mycket utan att ha nått dit så kanske man måste slita lite till och sen le åt resultatet och ändå skita i det. lätt att säga att man måste vara riskbenägen om man själv inte praktiserat det iofs, men man måste vara riskbenägen tror jag. annars blir man aldrig nöjd.. det är lite som att våga köpa en gul tröja.

5/16/2006 11:23 fm  
Anonymous ely sa...

jag snackar jävligt mycket om typ relationer och riskbenägenhet. själv är jag singel och tar fan inte en enda risk. shit vad jag snackar...

5/16/2006 11:24 fm  
Blogger Christina sa...

jag älskar er jag älskar er jag älskar er. vad ska jag säga. och ely, jag fattade inte allt det där, men vi reder det imorgon.

puss.

5/16/2006 11:29 fm  
Blogger magnus sa...

vad läser du?

5/16/2006 2:49 em  
Blogger danne sa...

I asien brukar man säga att det tar 7 år att lära sig ett yrke bra. Sedan är det dags att gå vidare. Summa sumarum är att man hinner med flera karriärer, förhållande, ställen att bo på, faser, äventyr och frukostar i livet. Varde ljus. ;-)

5/17/2006 5:19 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida