fredag, juni 16, 2006

Akt 2, scen 1 (på toaletten)

Det är fredag. På en arbetsplats nära mig är det fredag. Helg och gröna skogar, allt smör i Småland och inga kossor på isen. Kossa, nu säger jag det högt. Det måste bli ett slut på dagdrömmandet. Om jag kunde flytta över fokus på nattliga diton skulle det hela kanske gå bättre. Men det är svårt, när man bränt sina broar (var det skepp?) och har ett myggbett i nacken. Koncentration och hunger. Man kan undra vad man håller på med. Det är ju turbulens, sa G, själv känner jag mig som i stiltje. Bara när jag rör runt själv krusar sig ytan runt oss, aldrig av extern bris. Det gör en trött att göra jobbet, det gör en håglös att inte göra det. Så säg nu, dagdrömmar eller inga alls?

5 kommentarer:

Blogger vstk sa...

Att sova, drömlöst eller inte, är ibland en lyx. Hoppas du snart kan njuta av den… Fast jag hoppas du inte drömmer om kossor för det är inte alls roligt, den biten sköter jag bra.

Du har inte bränt några broar, i alla fall inga bra. De som du vill gå över har kanske inte ens byggts än, den andra sidan håller på att förbereda sig för att bli tillräckligt bra att kunna ta emot dig.

6/16/2006 12:05 em  
Blogger Christina sa...

du är klok du, finaste.

6/16/2006 12:42 em  
Anonymous henry sa...

fråga vad det är de andra dagdrömmer om... kanske kan det skapa en liten bris?

6/16/2006 1:44 em  
Blogger Kunken sa...

Dagdrömmar är underbart. Jag är en drömmare.

6/16/2006 1:45 em  
Blogger Ms.Take sa...

alla drömmar är vackra drömmar, vackraste

6/17/2006 1:08 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida