söndag, juni 04, 2006

Tredagars

Det blev tågresan från helvetet. Bakfull, nej full, mitt emot en mamma med två olagligt små barn och en förtjänad huvudvärk av rang. Av outgrundlig anledning tyckte jag att det var en fantastisk idé att ha förfest hemma hos mig i fredags fast jag skulle upp och åka tåg igår, varför jag vadade i glas och snusk.

Ett x2000-äventyr senare landade jag hemma. Jag landade. Hemma. Stockholm darrade och jag stod på centralen med tiotusen väskor i armarna och tiotusen kineser med hammare i mitt huvud och de var också hemma. Tiotusen glädjetårar i mitt hjärta, men de hann jag inte gråta. Det var folkfest och marathon och umpa-umpaband utanför västermalmsgallerian och O och allt det där. Jag hann få i mig lite lunch, byta om, samla ihop några vackra delar igen och måla över de andra innan det var dags att kasta sig ut mot Älgö på Barndomsväns tjugofemårskalas. Det kändes väl sådär lagom kul att skumpa saltsjöbana och skärgårdsbuss men jävlar vad det var värt det när vi kom ut.

På en gammal gård med syrener och glitterviken och linneservietter och vänner är det så värt det. Lite gammalt, mycket nytt, så många ämnen man kan prata om. Psykosemantisk terapi, kan det ha varit det? Nej det låter ju helt vansinnigt. Jättemygg, Debussy, seglarskola och storebröder. Brodern, som inte är min, berättade att han lurat mig att uttala en massa ord fel när vi var små, jag kanske tre och han fem, och att min pappa hade blivit arg på honom. Jag tror att Lena Nymans efterföljare var på festen också, för jäklar i min låda den rösten. Sen, gammal gammal klasskompis som vuxit upp, blivit man och mycket rar. Vi bara skrattade när vi såg varandra, båda alldeles mycket längre än i våra väldigt korta dar.

Vi ramlade hem medelst delad taxi när solen för länge sen gått upp och när jag traskade fram längs Fridhemsgatan och speglade mitt HellyHansen-klädda jag i resturangfönstren såg jag allt där i. Stolar, bord och flätor i lagom jämna rader och ja, det här ska nog ordna sig.

Idag, bakissöndag med Holmskan och Berlinskan, som är i stan på kortbesök innan det slutliga återtåget. Så fint så fint så.

Kärlek.

6 kommentarer:

Blogger mfp sa...

välkommen till ditt nya liv. hoppas du kommer trivas.

6/04/2006 11:58 fm  
Blogger Studiomannen sa...

Dito!

Softarsöndagar kan man uppenbarligen ha på Kungsholmen också. Jag är ruggigt slapp och bekväm idag.

6/04/2006 5:52 em  
Blogger vstk sa...

jag skriver bara kram men du vet att det ryms mycket i den.

6/04/2006 6:32 em  
Anonymous Anonym sa...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»

6/11/2006 3:47 fm  
Anonymous Anonym sa...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

7/21/2006 6:48 em  
Anonymous Anonym sa...

I find some information here.

7/23/2006 3:31 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida