onsdag, augusti 15, 2007

Folkhälsoprojekt

Om alla kunde sluta spela musik högt från mobiltelefon på tunnelbanan skulle värden bli en finare plats, tack väldigt mycket, och om nån politiker kunde skaffa sig lite guts och slå ett slag för kollektivtrafiken, jamen på riktigt menar jag, så kanske allt kunde bli ännu bättre. Saker de behöver göra: ordna längre sträckning på t-bana, ordna anslutningsbussar med *skräll* anpassade anslutningstider, tätare avgångar än varannan torsdag efter fullmåne, förbjuda mobilmusik i vagnarna, lära stadsborna hyfs, typ släpp av folk innan du kliver på, låt gamla människor med rullator och kallbrand sitta och sluta spela musik från mobiltelefonen. Som det är nu: t-banan går i halva Stockholm och för sällan=är överbelamrad, bussen går en sekund innan t-banan har rullat in, nästa buss går om en halvtimme=man kan lika gärna promenera*, Sunk-Beppo sitter kvar och spelar mobilmusik medan Inga-Lill 98 ramlar omkring i mittgången. Resultatet av detta: det blir omöjligt att inte bo i innerstan om man inte vill ha bil, har man bil åker man inte kollektivt, åker man inte kollektivt räddar man inte miljön, räddar man inte miljön.. tja, fyll i valfritt alternativ. Det är inte ett dugg konstigt att bostadsyta kostar 50k kvadratmetern i innerstan, så sluta hoppas att det ska bli billigare och sluta spela mobilmusik i kollektivtrafiken.

*Nej, detta är inget folkhälsoprojekt.

10 kommentarer:

Blogger eff sa...

Högt i högtalaren på mobilen menar du nu? Inte i lurar?

Det är väl nog grund för en lättare misshandel.

Men går inte tricken (titta, vilka storstadsord jag kan!) typ var tredje minut? Man kanske borde ha ett kontinuerligt tåg som går lagom fort. Det kommer en vagn hela tiden, och eftersom tåget inte behöver stanna och inga tidtabeller behöver följas går det ungefär lika fort att åka (om man nu räknar med restid, alltså inklusive väntan).

Vi borde syssla med stadsplanering du och jag.

8/15/2007 10:59 fm  
Blogger Christina sa...

med lurar = all pro. utan lurar? jag finner knappt ord, bara wasta dem liksom.

det går säkert en t-bana var tredje minut, men inte dit man ska. bussen i förorten är dessutom mer en legend än en företeelse.

trikk=very norskt.

8/15/2007 11:14 fm  
Blogger eff sa...

Tricky=very Goldie.

8/15/2007 11:39 fm  
Blogger .m. sa...

Läs en god bok som du kan förlora dig i så lägger du inte ens märke till det...

8/15/2007 9:39 em  
Blogger eff sa...

En inbunden bok, förslagsvis, då den lätt kan förvandlas till projektil. I nödfall.

8/15/2007 9:46 em  
Anonymous moisthlm sa...

Word, för fan Chris. Jäklar så mycket skitmusik jag har blivit påtvingad i tuben och inte blandar den sig snyggt med de ljuva toner jag själv poddar. Usch och fy.

Och bygg ut tunnelbanan på längden och tvären. Fler initiativ á la tvärbanan vore inte heller fel. Puss!

8/16/2007 11:17 fm  
Blogger eff sa...

Tvärbanan, det låter som en ilsken banan.

"Skaru skala mej eller ej?! Jävla apjävel."

8/16/2007 11:24 fm  
Anonymous christina sa...

mo baby, men eller hur, hur kan man tycka skiten låter bra, ur mobilfuckingtelefon?? vidare vill jag ha en egen tvärbana, fan, genast.

eff, tvärbananen är en listig jävel. sjukt trilsk.

8/16/2007 11:50 fm  
Blogger eff sa...

Försök plocka tvärbananer. Alltså, dom bits.

8/16/2007 11:59 fm  
Blogger Peter Madison sa...

Asså...SKA det inte låta i en storstad?? Annars finns ju landet att tillgå om tystnad är det som eftersträvas. Däremot håller jag fullt med om att kollektivtrafiken ska byggas ut åt alla håll... Punkt.

8/16/2007 2:13 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida