måndag, oktober 22, 2007

Kväll

Igår inledde vi höstens kulturpretentiösa projekt med Sommaren med Monika från 1953. Det ska vara Bergmansöndag. När filmen kom löd den engelska titeln Monika, the story of a bad girl, och det är väl just vad det är även om filmen inte ämnar till att uppvigla moralister utan snarare skildra något dittills osett. Det är svartvitt, såklart, och öppna aaaan och bombis serru för hela slanten, men man blir ändå obehagligt illa tills mods över relationsfenomenets angstframkallande baksida och det var inte utan lite Bergmanskt muller i magkulissen jag drog täcket över mig igår kväll.

2 kommentarer:

Anonymous e sa...

om du skulle vilja vara mindre kulturell en söndag och bara skratta lite gott kan "joyeuses funérailles" rekommenderas, på engelska var det nog "funerals à la carte" och på svenska kanske.."ha en bra begravning"? eller varför inte "på menyn: begravning". Nu måste jag in på SF:s sida och kolla..astoria finns väl inte längre?

10/22/2007 8:29 em  
Anonymous e sa...

Haha, jag skrattar åt mig själv och att jag kanske borde skaffa nya glasögon; det där "funeral à la carte" var visst "death at a funeral". Hur kunde jag..? Jaja...

10/22/2007 8:33 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida