torsdag, juli 22, 2010

Det finns ingen jävla Nation i mitt hjärta

Det här är ett svar på några bloggkommetarer hos Lisa Magnusson angående burkaförbud. Nån form av nationalist (?) hyser oerhört tröttsamma åsikter. Han är så creepy att jag måste svara i ett längre blogginlägg:

1) Att säga en sak och göra en annan:

"Nej, jag har inte skrivit att jag vill förbjuda burka. Skrev att jag inte förstod varför kvinnor vill bära Burka! Du kanske har vissa lässvårigheter eftersom det är tydligt att du inte kan läsa innantill.. Jag tror fortfarande att de flesta kvinnor som bär Burka tvingas göra det, mer eller mindre mot sin vilja. Självklart finns det många som vill bära det, och det kan jag inte förstå. Såvida inte någon svartsjuk man har hällt syra i deras ansikte för att ingen annan man ska se deras skönhet eller för att de har någon annan defekt de vill skyla..."

Jag vet inte ens var jag ska börja. Jag har inte lässvårigheter. Jag är däremot bra på att läsa ut subversiva påståenden, och i det här fallet behöver jag inte ens anstränga mig. Återigen, vad du TROR och TYCKER räcker inte för att avfärda burkan som frivillig. Sen säger du emot dig själv när du vidare plötsligt påstår dig förstå att kvinnor vill bära burka om de har "defekter" av något slag (dör på det ordvalet, men anyways). Om de så tycker att dina blickar på dem räcker för att vilja skyla sig är det skäl nog. Och låt mig berätta hur många blickar man har på sig som kvinna, det är inte utan att man vill gömma sig ibland. Sen att du på allvar tror att muslimska män häller syra i ansiktet på muslimska kvinnor lite på random bekräftar ytterligare dina obehagliga fördomar. Jag orkar inte ens gå in på det.

Du häver ur dig en rad bisarra argument angående kvinnor i allmänhet och kvinnor i burka i synnerhet. Tex:

"Oavsett religion kan jag inte förstå varför den här planetens vackraste varelse, nämligen kvinnan, ska gömma sig bakom en burka och dölja sitt ansikte!
Och hur gör en kvinna som är klädd i Burka om hon vill vara med i "Facebook"? :)"

Du påstår att du inte är emot ett förbud eftersom du aldrig skrivit det rakt ut, men du radar ändå upp vad som enligt dig är bevis på att burka är dåligt. Detta är den klassiska fina killen som talar. Du försöker vara korrekt men hela ditt språkbruk skvallrar om en vedervärdig människosyn och en jävligt tröttsam humor. Du kan liksom inte ens få in i din skalle att det här är blodigt allvar för andra människor utan tycker att det är på plats med ett litet skämt om frikkin' facebook. Det om något är talande för hur lite du tar RIKTIGA kvinnors problem på allvar. (Och nej, då menar jag inte att de inte kan vara med på facebook, vilket ju iofs är klart som fan att de kan ändå, utan att människor i världen verkligen tycker att de är mindre värda för att de har stora tygstycken på sig.)

2) Att reducera kvinnor till objekt:

"Missförstå mig inte. Självklart ska en kvinna få välja om hon ska bära Burka. Men jag fattar det inte. Det är som att hänga en duk över konstverket Mona Lisa!"

Nej, det är inte samma sak. Mona Lisa är färg på en bit tyg. Det är ett konstverk som vissa tycker är vackert och som därför i egenskap av objekt hänger i ett stort museum till allmän beskådan. Kvinnor är inte objekt som man har rätt att betrakta bara för att man råkar tycka att de är vackra. Det du genom ditt ständiga upprepande om kvinnors utseende gör är att reducera en hel hälft av mänskligheten till objekt. Du säger att du inte kan förstå att man vill dölja något vackert. Well Mr Airhead, det är pga sådana som DU som man vill dölja sin vackra nuna. Jag vill liksom inte ge dig rätten att betrakta mig och i ditt sjuka lilla huvud jämföra mig med en tavla.

"Eller vill du ta dig rätten att bestämma att vi män inte får tycka att kvinnor är vackra??"

Jag slår fan vad om att du går omkring på stan och tror att du är en härlig kille som tycker att alla kvinnor är så vackra och mmm, där är ett tjusigt objekt jag kan vila ögonen på. För det första är det ju bara bullshit att påstå att man tycker att alla kvinnor är vackra men inte alla män. Vi kommer ju för i helvete i alla möjliga olika former och det finns tjejer som ser ut som killar och killar som tjejer. Att du inte ens antyder att det finns ett allmänmänskligt perspektiv på vackerhet är ytterligare ett bevis för din skeva kvinnosyn. För det andra tar du dig rätten att tala för alla män, vilket ju också är helt absurdt.

"Sedan tror jag att de flesta kvinnor kan ta en komplimang på rätt sätt om en man tycker att de är vackra. Visst finns det undantag... om du nu är en kvinna?"

Asså, gawd, vilka är de flesta kvinnor och vad menar du med komplimang? Menar du på riktigt att jag ska känna mig smickrad över att en främmande gubbe på internet häver ur sig att han tycker att alla kvinnor är vackra? Att falla för en sån komplimang är som att erkänna att man är helt jävla urblåst. Än en gång, dina ord är rökridåer för något helt annat, något som är extremt osunt.

3) När ens språkbruk skvallrar om vad man egentligen tycker:

Till sist tog jag mig en titt på din blogg, citat:

"Ärligt talat, finns det något bättre land än Sverige? Allt här är bara så underbart fantastiskt! Vi har världens vackraste kvinnor, världens bästa mat, världens vackraste natur, världens bästa välfärd, världens bästa vård, världens bästa skola, ja, jag kunde gå på och göra listan hur lång som helst. "

Ja, det är så man kan kräkas lite i sin egen mun. För att verkligen understryka det du redan yttrat om kvinnor klämmer du här till med att Sverige har världens vackraste kvinnor. Som om kvinnor är något som Sverige har. Som om Sverige är nån form av företag som producerar kvinnor. Som om kvinnor är något som du genom att vara man har rätt att njuta av, för att du är svensk. Som om kvinnor kunde jämföras med mat, natur och välfärd! Kvinnor är för fan människor, inte nåt jävla argument för turistbyråer! Det är ju jättebra att du trivs här. Synd bara att du förpestar livet för de kvinnor som också vill leva här, i fred och frihet. En del i burka och en del utan.

10 kommentarer:

Anonymous Elin sa...

Förbannade idiot. Go you! Att du orkar är fantastiskt bara det.

7/22/2010 5:55 em  
Blogger eff sa...

Jag vet att det förmodligen inte är bra för din hälsa i det långa loppet, men gud vad jag älskar när du blir arg!

7/22/2010 6:41 em  
Anonymous christina sa...

elin, haha tack. ibland rinner bägaren över.

eff, vassego. jag är rätt arg rätt ofta faktiskt men det blir mer sällan rantings här på bloggen. har övergått till att ta diskussionen irl. det är helt exhausting faktiskt.

7/22/2010 7:12 em  
Blogger kai sa...

Jag önskar jag kunde ge krafttransfusioner…

Jag känner mig som en mask på kroken bara av att se argumentationen. Så snett! Han ställer alltså krav på att få se hur alla kvinnor ser ut. Exakt hur mycket måste han få se för att det ska räknas?

Grundplåten i hela burkadiskussionen är: Kan staten kräva att myndiga personer har (eller inte har) en viss klädsel? Religion och utseende har inget med saken att göra.

7/22/2010 7:48 em  
Anonymous christina sa...

kai, hear hear! man kan inte ta bort ett förmodat förtryck genom ett annat.

7/22/2010 8:05 em  
Blogger eff sa...

Du får gärna spela in IRL-rants på band eller vaxcylinder eller liknande och skicka dem till mig.

Betalar bra.

7/22/2010 10:07 em  
Blogger kai sa...

Jag har faktiskt en ograverad vaxcylinder kvar, går nog att spela in ungefär tre minuter på.

7/22/2010 11:32 em  
Anonymous christina sa...

eff, kai, jag tror att mina föräldrar äger en gammal fonograf som kan spela upp såna där rullar. tre minuter räcker ju för ett rejält rant!

7/23/2010 8:10 fm  
Anonymous Maruschka sa...

Dear god, tur att du finns och säger vad du tycker...

7/26/2010 2:35 em  
Anonymous Maruschka sa...

Dear god, tur att du finns och säger vad du tycker...

7/26/2010 2:36 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida