tisdag, november 22, 2011

Värt att mordhota för

Så, Turteatern har satt upp SCUM-manifestet och men's rights-rörelsen reagerar genom att offentligt lista och hota feminister. I Sverige tänkte moderatmännen demonstrera utanför teatern men demon har nu ställts in. Det har varit en jädra massa skriverier och känslor, upprörda känslor, från män som känner sig kränkta, utsatta för hot och som vill påpeka hur Valerie Solanas var en galen häxa och att hennes manifest inte alls är bra för jämställdhet. Well. Men det är inte de strategiska våldtäkterna av kvinnor i krig heller. Eller så stränga abortförbud att kvinnor lämnas att dö hellre än att få hjälp. Eller att skillnaden i uttagen föräldraledighet mödrar-fäder befinner sig på nivån ~80%-20% och att detta påverkar och "motiverar" kvinnors lägre löner. Tja. Någon skulle ju kunna gorma om det ständigt pågående hotet om våld och hämnd som kvinnor utsätts för men nej, vita priviligerade män tycker att det är mer värt för jämställdheten att mordhota skådespelare för att de sätter upp en pjäs. Så starkt är hatet mot kvinnor och feminismen att allt perspektiv går förlorat och ingen kontext i världen kan gjuta olja på vågorna. De 40 år gamla vågorna alltså, som borde vara ganska lugnade av sig själv by now.

17 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

"Eller att skillnaden i uttagen föräldraledighet mödrar-fäder befinner sig på nivån ~80%-20% och att detta påverkar och "motiverar" kvinnors lägre löner."

Föräldrar har inte råd att vara så politiskt korrekta som du önskar. Oftast så tjänar pappan mest och gissa vad famlijen prioriterar..

12/01/2011 3:46 em  
Anonymous christina sa...

Löneskillnaden kvinnor/män är inte 20/80. Familjer skulle alltså kunna vara politiskt korrekta och justa mot sina barn mycket oftare.

12/01/2011 7:51 em  
Anonymous Anonym sa...

Fast de gör inte det, folk prioriterar att ha en bra ekonomi.

12/01/2011 9:45 em  
Anonymous christina sa...

Varför 1) delad föräldraförsäkring med nya ersättningsnivåer vore bra och 2) något mycket uppenbart är konstigt i samhället när man prioriterar pengar framför (redan existerande) barn.

12/02/2011 8:48 fm  
Anonymous christina sa...

Varför 1) delad föräldraförsäkring med nya ersättningsnivåer vore bra och 2) något mycket uppenbart är konstigt i samhället när man prioriterar pengar framför (redan existerande) barn.

12/02/2011 8:48 fm  
Anonymous Anonym sa...

Du resonerar lika världsfrånvänt som vilken politiker som helst. Vad får dig att tro att det är konstigt att prioritera inkomsten? Är det något som svider för barnfamiljer så är det att få ekonomin att gå runt.

12/02/2011 12:02 em  
Anonymous christina sa...

Uppenbarligen prioriteras andra saker än ekonomi eftersom uttagen föräldraledighet är ca 20/80 och löneskillnaden skiljer sig mycket mindre. Kommentera gärna, men försök förstå först.

12/02/2011 12:10 em  
Anonymous Anonym sa...

Försök förstå själv. Löneskillnaden män/kvinnor är 18%, hur många familjer kan avvara 18% av sin disponibla inkomst? Det som räknas är vad du har kvar på marginalen, efter att alla räkningar, huslån och blöjor är betalda. Det blir extra tydligt för familjer med låg inkomst, dessutom tappar du redan 1/4-del av lönen iom föräldrapenningen. Tänk disponibel inkomst efter utgifter, så kanske även du förstår.

12/02/2011 4:15 em  
Anonymous christina sa...

Som jag skrev:
"delad föräldraförsäkring med nya ersättningsnivåer".

12/02/2011 4:25 em  
Anonymous Anonym sa...

Och? Din kommentar gällde ju nuvarande fördelning, 20/80, och vad som prioriteras av barnfamiljer nu?
Håll dig till ämnet, att hänvisa till utopiska ofinansierade drömmar om högre föräldraersättning besvarar inte frågan om varför fördelningen ser ut som den gör idag.

12/02/2011 5:19 em  
Anonymous christina sa...

Ämnet för blogginlägget var SCUM. Du började kommentera en mening i inlägget.

Ett stort problem med det ojämlikta uttaget av föräldraledighet är att det bidrar till den sneda lönebilden. Vi är alltså i en ond spiral. Det vore intressant att höra hur ditt förslag för att komma till rätta med problemet ser ut?

12/02/2011 5:29 em  
Anonymous Anonym sa...

En annan frågeställning är varför
kvinnor väljer att skaffa barn med män som inte vill vara hemma med barnen.

En tredje frågeställning är varför jag som man som fått höra sedan jag var barn, från feminister att sex är ingen mänsklig rättighet, fortplantning är ingen mänsklig rättighet, karriär är ingen mänsklig rättighet iallafall inte ifall du råkar vara man.
Då är det svårt att förstå varför det ska vara så mycket diskussion om varför kvinnor har svårt att få ihop det med att ha karriär och reproduktion samtidigt.
/Annan anonym.

12/04/2011 12:34 em  
Anonymous lisa sa...

Gud vad tröttsamt...
Jag hajar inte heller vad problemet är; protestera mot det våld som kvinnor utsätts för av män ist för att lägga energi på en pjäs (och ja, om det nu skulle komma klagosång: jag vet att män blir utsatta för kvinnors våld också men det är en annan historia och bör inte blandas in i samma diskussion. Båda lika mkt fel men en annan diskussion, OK?).

Och jag hajar heller inte retoriken i den sista anonyma kommentaren..?

12/13/2011 1:18 em  
Anonymous christina sa...

lisa, håller med på alla punkter. obehaglig inställning att sex skulle vara mr!

12/13/2011 2:11 em  
Anonymous Anonym sa...

@cyborgChristina
Christina
@elingrelsson Och ja, hur jävla svårt kan det vara att skriva att misshandel är misshandel, oavsett relationsgrad!

12/14/2011 11:01 fm  
Blogger World Famous sa...

Very well written, I agree with only some points.
Exam Notes

2/18/2012 8:17 fm  
Anonymous Exam Sheets sa...

This post is very well written, and it also contains many important facts. I appreciate your distinguished way of writing the post. Thanks for sharing this post.

3/29/2012 12:39 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida