måndag, mars 06, 2006

Hårfin

I allmänhet, vad är det med mig och otålighet? Hur många olika frisyrer har jag haft under de senaste åren? Vidare i synnerhet, vad är det med frisörer och medel? Medel, produkt, kemikalier på burk. Jag påminner mest om en planta. Det kanske finns ett samband mellan den enda växt jag lyckats håll vid liv längre än tre dagar och min nya frisyr. Det stavas yuckapalm. Själva klippningen är det inget vidare fel på eftersom jag bara gav henne tillåtelse att kapa minsta möjliga, men stylingen, jävlar i min låda. Tänger (flera olika), varmblås, kallblås, vax (på sprayflaska!) och fixeringsmedel i helt sanslösa mängder. Jag är en jävla miljöfara. Det bildas en reva i ozonlagret efter mig.

Nåväl, efter en relativt hårdhänt och hafsig behandling på en hel halvtimme var jag klar hos Elana och kunde trycka ner min blå mössa över öronen och gå och handla lax. Nu ska jag snart äta den och styla om mig, tillbaka mig.

13 kommentarer:

Blogger eff sa...

Asbestmössa vore en idé, eftersom du låter ganska lättantändlig. Undvik gnisthärdar.

Själv har jag haft produkter i håret två gånger sedan gymnasiet. En gång tvättade jag ur det, eftersom jag såg ut som en idiot (eller, jag såg ut som en ännu större idiot, om vi ska vara helt sanningsenliga).

Och när det gäller växter så är succulenter och självvattnande krukor en god idé. Jag håller sju plantor vid liv. De tål stryk, vilket är ett av grundkraven, men de lever.

3/06/2006 8:04 em  
Blogger Christina sa...

stryk ska man ha, ju.

eldfängd har jag alltid velat vara, vilket nu känns närmare än väntat.

3/06/2006 8:53 em  
Blogger eff sa...

En idé är ju att sätta fyr på håret under tentan, och när tentatanten frågar vad som står på förkunna att "jag brinner för det här ämnet".

Fan, jag saknar tentatanterna. Jag saknar fan Garnison, trots att jag hatade den mer än något när jag tvingades tenta där. Försökte få Osama Bin Laden att sätta upp kåkjäveln på sin lista, men fick inte tag på honom.

Sista tentan skrevs i Garnison. Kodningsteori. Femma. Ah, memories, mammaries, Reed-Salomon. Hej, hej Hammingavstånd.

Fy fan vad jag är trött nu.

3/06/2006 11:46 em  
Blogger Christina sa...

den har jag också läst. med thomas eriksson? jag kan inte kontra dina hammingavstånd, är för tidigt och för tröttmössa.

3/07/2006 7:37 fm  
Blogger eff sa...

Japp, Thomas Ericson. Den siste musketören.

3/07/2006 10:30 fm  
Blogger Christina sa...

haha, ja det är han verkligen. jag gillade faktiskt den kursen, trots mina aversioner mot teknis.

3/07/2006 12:09 em  
Blogger eff sa...

En av de roligare kurserna jag läst. Inget klår abstrakt algebra, men eftersom det fanns element av det i kodningsteorin också så kunde jag liksom inte tycka illa om den.

Och på fullt allvar, en musketörshatt med såndär pampig fjäder på Ericsons huvud och det är Aramis på 2000-talet...

I dagarna två år sedan den tentan. Borde nästan lukta lite på Wicker-boken bara för det.

3/07/2006 12:44 em  
Blogger emma sa...

HAHAHA, jag tror fasen det finns ett samband. Jag älskar roliga hårprodukter som kan få håret att stå åt alla hål man vill, samtidigt växer alltid min blommor utav bara helsike.

Frisörer som inte har koll på hur kunden vill ha det går iaf fetbort.

3/07/2006 1:44 em  
Blogger Christina sa...

emma babe: frågan är varför de alltid undrar hur man vill ha det, och sen glatt skiter i det? jag menar, om de ändå tänker styla mig till en krukväxt behöver de inte ödsla tid på att fråga först...

3/07/2006 3:51 em  
Blogger Ms.Take sa...

Men det är klart att hon måste fixa med sina prylar. Om hon nu inte gjorde ditt hår till något du aldrig skulle klara själv (om du nu, mot förmodan, hade velat det), varför skulle du då lägga dina pengar hos henne?

Vad jag inte förstår är hur min frisör fåt mitt hår plattare med sin plattång än jag får med min. Hur fan går det till? Har hon en genetiskt modifierad plattång som håller ner håret 20% längre, eller vad är det här?

3/07/2006 4:06 em  
Blogger Christina sa...

miss, det kan vara så med plattången. jag tror att de tar ut mer effekt än de får ur vägguttaget så att hela härligheten bli pyrolytiskt varm och håret platt som en våt slips. slipspalmen är nu för tiden ganska vanlig i 013-området.

3/07/2006 4:21 em  
Blogger eff sa...

Plattänger med 480V trefas. Det tror jag, det.

Kanske har håret en Curie-temperatur, och de använder plattänger som hettar upp det till den temperaturen och sedan lägger på ett magnetfält som gör håret sådär extra platt.

3/07/2006 5:18 em  
Blogger Christina sa...

uhum, så kan det också vara. mitt hår uppvisar klara tecken på materialutmattning, så jag ställer mig tveksam inför fortsatt användning av den där tången.

3/07/2006 5:35 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida