måndag, mars 20, 2006

Sömnlös natt

Igår svängde jag ihop en proffsig soppa till middag, med morötter, persilja, palsternacka och vitlök. Imorse fortsatte svängandet, med frukostyoghurten precis som vanligt. Ve mig själv när det smakade vitlök om bananen. Vi minns, använd annan skärbräda. Nu måste jag borsta tänderna med klorinindränkt scotchsprite för att få bort smaken.

Jag laddar lite för att få ihop till en go fug yourself om Ebba von Sydow. Tyvärr läste jag en briljant recension av hennes nya (enda?) bok i aftonbluddret (experten?) igår och jag kommer aldrig att nå upp till samma nivå. Hon är världens största skämt, som inte är ett. Det måste vara en hårfin linje mellan att håna och att hånas och hittills har hon definitivt lyckats hålla sig hitom. Hon hånar med bravur och är så distanslös att hon skulle kunna övertyga påven om att byta ut mössan mot kondom bara för att det är såå våren 2006. Hon är så övertygande i sina geishaögon och bakåtstrukna råttfärgade att jag själv överväger att snöra på mig skorna och springa till MQ för att handla något pastellfärgat och ett hårspänne med glitter. Det är viktigt, ju, för att inte säga det viktigaste. Mänskliga värden får man på köpet. Tag en tubtopp, betala för två, och glöm inte att lämna den lilla kupongen som berättigar till självförtroende och girlpower i kassan. Så länge du har vackra ben, that is. Annars kan du go fug yourself, tycker Ebba. Det är inte utan blodsmak i munnen, som sagt.

Jaha, och vad är det för fel på blogger nu då? Att man aldrig.

14 kommentarer:

Blogger Nini sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

3/20/2006 9:25 fm  
Blogger Nini sa...

Men jaaaaa Fläbba Von Sydow ska enbart hålla käft å krypa in en garderob å sitta där å lukta på sina svettiga sååå våren -05 pjuck!!
Jag blir så förbannad på hennes utomordentligt dryga tips & råd som gärna ligger wa-ha-hay utanför normala människors ekonomi eller stil.
Men hon är ju självutnämnd expert så hon vet ju sääääkert vad hon pratar om.

*gggggggggnnnnnhhhh*

3/20/2006 9:26 fm  
Blogger Nini sa...

Jag blev så upprörd att jag stavade massa fel i första kommen... så jag tog bort den och gjorde om/gjorde rätt...

3/20/2006 9:27 fm  
Blogger Christina sa...

haha, gillar ilskan. du borde skriva en I-hate-Ebba på din, det skulle bli skitbra. å leda, måste ta mig samman nu.

3/20/2006 9:30 fm  
Blogger eff sa...

D, du borde skriva om stil. Som företeelse, menar jag. Psykosocial indoktrinering är ju i någon mån det Ebba och andra "stilikoner" sysslar med. Någon slags likriktning - tänk inte själv. Hitler gillade ju khaki...

Egentligen borde det ske mer grävande. Hur mycket gratisprodukter får Ebba och hennes likar från modehus och sådant för att det ska hajpas helt gratis? Modejournalistiken är ju en rätt patetisk typ av journalism. Det verkar inte finnas någon som helst lust att försöka avtäcka de bakomliggande förehavanden som styr hela karusellen. Det är ju ändå sjukt mycket pengar som i slutändan omsätts. Det är bara glättigt och ytligt. Bilder och bestruket papper. Och prishets, ju dyrare ju bättre.

Det var Ronnie Sandahls recension du avsåg, va? På kultursidorna? Den var väldans bra, han kommer bli stor den killen. Och så är han typ 12 bast.

3/20/2006 11:09 fm  
Blogger Nini sa...

Jag var så här *visar med fingrarna* nära att skicka ett mail till Nyhetsmorgon Söndag när hon var med, men jag insåg att dom aaaaaldrig skulle läst upp det i TV. Å hade dom gjort det skulle jag åkt på typ olaga hot om införande av för stort objekt i kroppsöppning där solen sällan lyser, hot om extremt övervåld, förtal, hot om tvångsklippning osv osv...
Så jag lät bli =)

3/20/2006 11:10 fm  
Blogger eff sa...

"och jag kommer aldrig att nå upp till samma nivå"

För övrigt är det där skitsnack.

3/20/2006 1:54 em  
Blogger Kapten Napalm sa...

Ebba är ond. Hon skulle behöva få sig en tankeställare eller fem.

3/20/2006 4:35 em  
Anonymous ely sa...

hon är iaf bättre än den där andra kaninen som slafat till sig jobbet på den tidning ebba själv inte jobbade, och som dessutom uppenbarligen har gett konkurrentens bok bra kritik (för er som fortfarande inte fattar: fahrman). dessutom gillar ebba stellas adidaskollektion, det gör jag med. sådeså.

3/20/2006 7:51 em  
Anonymous ely sa...

fasiken vad tråkigt, ingen som blev arg för att jag försvarade ebba. död blogg.

3/21/2006 10:34 fm  
Blogger Christina sa...

jag kan blii lite upprörd. grejen är att du drog in fahrman. jag hatar henne ännu mer. haaatar. starka ord. så jag liksom blev så glad när du dissade henne.

3/21/2006 1:56 em  
Anonymous Josephine sa...

vi ska lockas och förföras att köpa, shoppa, handla... konsumera mera, bli lycklig med en ny maskara, maskera, maskerad, pormaskar och fett hår - det enda som hjälper är äkta omtanke. Den går inte att köpa. Den är gratis.

3/21/2006 3:55 em  
Blogger Nini sa...

Fahrman är iaf trevlig i verkligheten. Hon är putteputteliten och jättetrevlig. Fläbba är stor som ett hus å stört ocharmig!! Hon låter exakt lika dryg på rikitgt som hon gör på tv.

3/24/2006 7:36 fm  
Blogger Christina sa...

är fahrman trevlig? min världsbild. god.

3/24/2006 9:19 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida