lördag, april 22, 2006

Kändisspotting

Det blev en helt fantastisk fredagkväll, som alltid i Cohens sällskap. Capote är en mycket långsam film som aldrig för en sekund blir långtråkig. En helt stilla skildring av en egocentrerad, bitchig och ändå på något plan älskvärd människa som man bara vill veta mer om. Efter filmen blev det vin på Babs vid Zita och på vägen dit blev jag enligt Cohen rätt hårt inspanad av ingen mindre än Börje Ahlstedt. Röda läppar, funkar på alla åldrar. Själv lägger jag inte märke till människor som passerar förbi på trottoaren eftersom jag är ungefär lika självcentrerad som Truman. Börje var inte heller kvällens första "jag mötte Lassie", eftersom vi i rymdtunneln mellan Sveavägen och David Bagares gata mötte självaste Lena Nyman. Detta dessutom precis efter min parodi på hennes fabulösa stockholmska i Jag är nyfiken -gul. (Det blir ju de när man eter. När man eter?) Tur att jag tystnade i tid. Lena hade Fidel-keps. Efter rött och vitt på Babs for vi upp och hängde på södra bar ett tag, medan vi lutade oss mot Stockholm. Jag kan inte hjälpa det. Jag älskar den här staden. Jag älskar, när jag är här.

3 kommentarer:

Anonymous mjg sa...

Det är ju bara så synd att du inte älskar
även när du inte är i Stockholm...

4/22/2006 4:57 em  
Blogger Christina sa...

det är lite tragiskt att man måste frossa i stan för att få livsgnistan att spraka. första juli i mitt hjärta, sen ska jag bli autonom.

4/22/2006 5:13 em  
Blogger eff sa...

Home is where the heart is. Att känna sig hemma betyder mycket. En del lyckas göra det oavsett var de befinner sig, andra inte. Gläds åt att du känner dig hemma på åtminstone ett ställe. En del känner sig aldrig hemma. Oavsett var de är. Man kan tänka så också...

Sade du inget till Lena?

(För övrigt heter hon Maya Angelou, hon som skrev Jag vet varför burfågeln sjunger. Maya Angelou, Toni Morrisson, Lena Nyman. Pondus, jag fasthåller att det håller i domstol.)

4/22/2006 9:22 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida