måndag, juli 31, 2006

Så här var det i Byxelkrok

Igår i baksätet sitter jag och lyssnar på O och Cohen som pratar lågmält i framsätet och tänker på hur mycket jag tycker om att se dem interagera, på vädret utanför, på helgen och natten. De pratar mjukt om fairwayn på Kalmar, om att spela in lite säkerhet på åttiometersslagen, om en ny klubba och jag funderar över faktumet att alla mina killkompisar är singelhandikappare och på varför min fot har somnat. Jag tänker på allt men processar inget. Det är skönt. Lika skönt är det inte att störtdyka på asfalt, även om den är kvällsvarm och öländsk efter några glas rosé. Jag tänker att Señorita hade rätt om det där att man inte ska jaga män, speciellt inte då, om de är professionella idrottsmän och väger trettio kilo mer än man själv. Så gick det som det gick också, och mitt knä ser ut som vore det tre år gammalt igen, och handflatorna och foten med smågrus i, när vi lekte på vår barndoms vändplan och elaka killen tacklade en lite för hårt. Jag har måst gått barfota hela helgen. Mina tankar landar på Sjöstugan, på dansgolvet och allt det sommarblonda, på fröken E i dj-båset i full färd med att bläddra igenom den mest fruktansvärda samlingen som någonsin kommit innanför ett liknande bås dörrar, hennes förvåning över att inget som skapats efter -94 tycks falla dj:n i smaken, men ej heller inget före -92. Jag ser Mademoiselle och G framför mig, detta underbara par i röda byxor och murriga paletter, med all världens visdom som man får låna av hur mycket man vill. Jag ser unge herr J's fräkniga profil och värdparet spela strandtennis i vattenkanten på Homrevet. Jag ser värden klippa till sig själv med racket för att ha ihjäl en geting som landat på ögonbrynet, med ungefär samma resultat som på mitt blödande knä. Jag ser allt, känner det, men processar inget. Det är så skönt. Här vill jag stanna, bo, andas, slå mig, läka, älska och uppnå. Här vill jag leva.

9 kommentarer:

Anonymous .m. sa...

Att åka hemåt efter sådana helger gör mig alltid bottenlöst nerstämd.

7/31/2006 9:48 fm  
Blogger Fabbe sa...

Du det där låter som en riktig semester, hoppas det varit skitbra. Välkommen tillbaka till hm, verkligheten.

7/31/2006 10:03 fm  
Anonymous Erika sa...

Om du skriver en bok så köper jag den. Jag lovar. Du är så jäkla bra.

7/31/2006 10:24 fm  
Blogger Christina sa...

m, det var inte så den här gången. det var kontemplation och sticky fingers hela vägen hem.

fabbe, bra skit it was.

erika, oh jag tackar. kram kram.

7/31/2006 12:10 em  
Blogger Studiomannen sa...

Jag borde varit där och tagit befälet över DJ-båset! 1993?

Dr Alban, Ace of Base och Haddaway är inte mycket att basera en kväll på...

7/31/2006 10:48 em  
Blogger Jenny sa...

Ey, jag köper också boken! Välkommen hem till mer sliten asfalt och trötta leenden.
Kram.

7/31/2006 11:30 em  
Anonymous E sa...

Det var sämre än Dr Alban och Haddaway kan jag lova. DJ:n sken dessutom upp som en sol när han kunde stoltsera med att han faktiskt hade "gammal" musik.. "jag har Grease, det är det äldsta jag har".

suck.

chris, håller med om allt du skrev. underbart var det, ser redan fram mot byxan 07.

8/01/2006 11:30 fm  
Blogger Studiomannen sa...

Överhuvudtaget verkar det som om jag borde ta klivet över sundet. Har inte varit på Gotland heller för den delen...

8/01/2006 12:07 em  
Blogger Nini sa...

Haddaway!? Jheezuz låt mig slippa =/

Din semester verkar ha varit rena drömmen...det är med sorg i hjärtat jag hälsar dig tbx till den här andra sidan världen =/

8/01/2006 12:37 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida