måndag, oktober 09, 2006

Det var länge sen nu. Alldeles för länge sen. Det är nästan så att det känns välkomnande att landa i en rejäl pöl ILSKA, så här en måndag och allt, efter ett underskott av helgdagar. Asså vadihelvete är det för fel på folk? Med folk menar jag kunder och med fel menar jag total-jävla-hjärnkollaps. Inte en, inte två utan mer eller mindre ALLA verkar ha grava problem med att uppföra sig på andra sidan en kassadisk. Dessutom är de dumma, och med dumma menar jag inte lite lätt slötänkta utan mer som att en ko skulle utklassa dem i ett parti tic-tac-toe. Jag tänker så här:

Jag står här och hjälper till. Förvisso är jag anställd och får betalt i form av lön, men för personen på andra sidan disken, den så kallade kunden, är människan bakom kassan länken till den efterfrågade hjälpen. Ska det då vara så erbarmligt svårt att vara LITE ARTIG? Seså, gör det ont? Känns det obekvämt att säga tack? Verkar det farligt att le? Eller känns det helt enkelt bara bäst att vara dumihelahuvudet och skrika på mig? Tror folk på fullt allvar att jag kan påverka styrräntan, frångå sekretessregler och ducka Svea rikes lagar? Tror folk på fullt allvar att låg risk och hög avkastning är förenligt?! Varför tror de det?

VA!

(Sorry, det är inte er jag är arg på.)

Det är tamejfan ett under att världen snurrar. Det bor så många vrålpuckon på den att rumtiden borde fått ont i magen och stannat för länge sen. Hur kan man inte veta hur man betalar en räkning hemifrån? Det är ju näst intill omöjligt att vara så ovetande. Jag fattar inte. Nej, jag fattar inte. Det enda man egentligen behöver veta är att man kanske inte vet. Det räcker verkligen med den insikten för att klara sig här i världen. Om man kan formulera tanken i sitt huvud, att man inte vet men i alla fall kan fatta att någon annan vet, då är det bara att ta reda på det man inte vet. Right? Det är inte svårare än så. Jag kan för mitt liv inte greppa varför så många människor vägrar att lära sig saker. Det är INTE läskigt att lära sig saker.

Jag vet. Jag är inte ämnad för detta. Jag har problem med auktoriteter, och idiits som försöker vara auktoritära, med IQ som överkokta morötter och jag kan inte hantera långsamhet. Märk väl att det inte är pensionärerna jag gormar åt här. Jag har full förståelse för att det är lite segt att vara nittio bast och inte kunna se. Det är alla andra jubelidioter som undlåter sig att ta hand om sig själva som gör mig VANVETTIG. Ta er i kragen bara och dig in! Bit ihop fö faen, och lär er att hantera ett vanligt jävla bankomatkort. Det ÄR inte svårt.

Gud.

16 kommentarer:

Blogger Kunken sa...

Tyvärr är det nog så att folk är så dumma. Men det som man blir förbannad på är ju att de är otrevliga. De blir sura på att de själva inte fattar men så tar de ut det på kassörskan eller telefonisten. Det är helt oaceptabelt. Är man dum får man fan vara arg på sig själv och vara snäll mot dem som försöker hjälpa en.

10/09/2006 1:53 em  
Blogger Christina sa...

fo shizzle mat!

10/09/2006 2:09 em  
Blogger eff sa...

Det värsta jag vet är snipiga kassörskor...

10/09/2006 2:15 em  
Blogger Christina sa...

tror du att jag är en?

10/09/2006 2:16 em  
Blogger eff sa...

Det har jag ytterst svårt att föreställa mig. På din höjd lite upptrissad, småstirrig, artig och kanske obekväm i skorna. Men inte snipig.

10/09/2006 2:34 em  
Blogger Christina sa...

jag har bankröst, vantrivs mkt riktigt i skorna (svarta m låg träklack idag), ler alltid faktiskt och försöker lyssna. jag har tröttnat rätt hårt på puckon och ilskna, men. småförvirrad kan också vara sant, ja. genier behärskar kaos, var det?

10/09/2006 2:55 em  
Blogger eff sa...

Småförvirrad är du väl jämt, höll jag på att skriva. Lite samma som att du har puls och sånt. Comes with the territory. Småstirrig som i lätt obekväm, ständigt en känsla av att vara uttittad, inte bara ömsesidigt observerad utan bortom det.

Definiera geni...

10/09/2006 3:11 em  
Blogger Peter Madison sa...

Ujj...jaha en sån start på veckan alltså...hmm å jag som bytte bank för ett par år sen bara för att människan som satt på andra sidan disken var så överjävla otrevlig. Så här efteråt kanske det var mig det var fel på? Näe va...

Nåja, din urladdning kom idag måndag så enligt alla statistiska beräkningar så torde resten av din vecka te sig i ett rosa skimmer och avslutas med nåt sorts nirvana på fredagen. Så blir det. Jag bestämde just det....

Fred på jorden.

10/09/2006 3:20 em  
Blogger Fabbe sa...

Ja men kunder är dumma i huvet det har jag alltid hävdat, dom är oförberedda, vet inte vad dom vill, och till råga på allt är dom arga på mig för att dom själva gjort fel. Helt otroligt

10/09/2006 4:28 em  
Blogger eff sa...

Chris. Du borde bli the Bank Nazi. Allvarligt talat.

No uttag for you.

10/09/2006 5:06 em  
Anonymous moisthlm sa...

Haha. Christina skulle bli en utmärkt Bank Nazi. Fan Chris, vad säger du? Så mycket coolare än att vara tillmötesgående och antagligen en nästintill orgasmisk upplevelse. ;-)

10/09/2006 6:36 em  
Blogger Christina sa...

from imorgon kamrater! njet pabanki!

man kan vara tysk på ryska.

10/09/2006 6:46 em  
Anonymous moisthlm sa...

Så klart man kan. Så klart du kan. Och visst känns det bra?

10/09/2006 10:31 em  
Blogger cdhyllankillen sa...

De flesta är nog egentligen rätt dumma i huvvet. Eller rättare sagt, de tänker inte efter. Reptilhjärnan brukar ta över vid shopping och i bankomatköer. Då är det såna som du som får stå där och ta emot. Tyvärr.

Byt jobb. Skriv en bok. Bli känd. Flytta till Provance. Bli full.

10/10/2006 8:02 fm  
Anonymous hotnight sa...

här i new york stirrar även servicepersonalen på en som om man är dum i huvet, och jag undrar så ofta vad deras problem är (förrutom då att de är underbetalada illegala invandrare). fördelen med idioter är ju att man kan gå därifrån och slippa se dem igen medan de själva måste gå omkring där för jämnan med sina fastbrända apatiska ansiktsuttryck. rätt åt dem.

10/11/2006 4:11 fm  
Blogger Puckohue sa...

Vad menar du?

10/11/2006 11:50 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida