fredag, december 01, 2006

Det var en gång, osv

Jo, för prinsar mår bättre än prinsessor med anledning av många saker. Till att börja med har de inte fem meter långt ljuslockigt hår och sitter i ett torn med en drake nedanför. Det är ett fasligt sjå att reda ut sånt barr, och drakar andas som bekant eld (särskilt på prinsessor i torn). För det andra får prinsarna springa på gården i byxor och slåss till häst med svärd, medan prinsessorna mest broderar ögonfransarna och suckar djupt, i trånad efter prisens leksaker (och kanske eventuellt kulor, om det inte är en liten kattprins-snipp-snipp). För det tredje ärver prinsen hela kungariket eller gifter in sig i halva. Prinsessan däremot äger på sin höjd den fungerande fittan, som hon förhoppningsvis får att funka fint från femton till femtiofem. Då kan hon sluta föda barn vid spisen och koncentrera sin lilla ärta helt på slottsintrigen. Ja, och sen får prinsen bättre betalt såklart, för att vara prins.

7 kommentarer:

Blogger Akut Insikt sa...

Sitter nog hellre i ett torn med fungerande fitta än springer runt och jagar farliga drakar.

Men det är jag det.

12/01/2006 4:30 em  
Anonymous Anonym sa...

Precis, prinsar behöver ta mycket större risker, med drakar och jättar etc. hela tiden och har förmodligen mycket kortare medellivslängd till följd av detta. Lägg till det det outalade arbetet i äventyren, ex. vad gör man med en död drake? Den kan ju inte bara ligga där och ruttna, gissa vem som får begrava den? Jo, den som dödade den förstås, bara rättvist så. Det finns nog många olyckliga prinsar också.

12/01/2006 4:32 em  
Blogger Chris sa...

men tror ni inte att man mår bättre om man lever under sitt korta liv än knypplar döendes under sitt långa?

12/01/2006 5:00 em  
Anonymous Anonym sa...

Hmm...låter som en fråga för facket tycker jag... Hur kan det vara såna skillnader....? Det enda som skiljer är ju...essa!! Och det här med torn å grejer...är inte det vääääldigt mycket 1500 tal.....

12/01/2006 6:29 em  
Blogger Maria sa...

Det finns dock en fördel med att vara prinsessa: Man har en tårta, och inte en jätteliten korv, uppkallad efter sig.

12/01/2006 11:12 em  
Anonymous Anonym sa...

Fan, här hade några hunnit före med vad jag tänkt skriva, men jag håller med Maria, vem vill ha en liten sketen korv uppkallad efter sig.

12/02/2006 12:53 em  
Blogger Fabbe sa...

Men vafan här sitter man i lugnan ro och läser om prinsar och prinsessor, helt oväntat får man en fitta uppslängd i ansiktet, det var inte vad jag hade väntat i alla fall:)

12/04/2006 9:30 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida