fredag, januari 05, 2007

T'vling utlyst i kodkn'ckning

Man kan undra om l[nta fj'drar verkligen 'r b'ttre 'n vattenskadade. Om jag hade skrivit p[ min egen fina men bl;ta dator hade det bara blivit apostrofer och p[ den h'r lilla raringen f[r man n;ja sig med en del galenskaper och utan svenska tecken. Det 'r ganska kul med allt det andra, lite som en surprise varje g[ng man trycker ner en tangent. Jag hittar inte fr[getecknet heller, och inte parenteserna, vilket k'nns lite synd eftesom jag gillar dem. Jag tycker att parenteser 'r ett bra s'tt att addera oviktig information. Det roligaste i en bok 'r alltid det som 'r skrivet inom parentes.

Jo, men annars 'r mitt liv tillbaks i tillst[ndet som det har varit i de senaste [ren> n'san i en bok och glas;gonen borttappade n[gonstans inom en liten radie av s'g tv[ meter. Jaha ser man p[, kolon blir en pil, jaja. Detta 'r f; typiskt n[got jag hade velat skriva inom parentes. Vi kan ha en t'vling> vilket tecken 'r vilket_ Den som kn'cker koden f[r en sm'llkyss och en elvisp. Jag tror att hush[llet kan tillhandah[lla absurda m'ngder gruyere ocks[, samt en del choklad. Men skynda, vi 'ter fort!

12 kommentarer:

Anonymous Erika sa...

Paranteser är faktiskt jätteviktiga. Jag förstår att du saknar dem.

1/05/2007 1:04 em  
Blogger eff sa...

' = ä
[ = å
; = ö
> = :
b = q
r = z
a = a

1/05/2007 1:08 em  
Blogger Christina sa...

eff 'ngel, du 'r bra n'ra en sm'llkyss du! utropstecknet 'r lokaliserat...

1/05/2007 1:40 em  
Anonymous Anonym sa...

Kan du inte bara ändra tangetuppsättningen till svenskt tangentbord? Fungerar inte sådant i Windows?

1/05/2007 1:50 em  
Anonymous e sa...

och sen kan du trycka på alt+shift när du vill variera...

annars finns ju det gamla tricket med å=alt+0229, ä=alt+0228 och ö=alt+0246, eller om du vill använda tangenten ¨ tillsammans med a och o.

Vuxenvarianten av ovan nämnda tecken får du hitta själv.

sådärja, sade hon och klappade sig för bröstet.

För övrigt tror jag bäst-före-datum var typ den 14:e på ostarna så ni får snabba på..jag kan inte hjälpa att jag inte kom till stada fortare:)

1/05/2007 2:44 em  
Blogger Christina sa...

ass[, nu tycker jag att pikarna haglar. det 'r ju inte s[ att jag inte har F:RS:KT. haha, nya tecken. vi skiter i det h'r tills det kommer hit n[n med skills.

1/05/2007 3:25 em  
Blogger eff sa...

Fan, jag k'nner allts[ lite medlidande h'r. D[lig karakt'r f;r fan, m[ste l'ra mig h[na b'ttre...

1/05/2007 4:23 em  
Blogger eff sa...

Du har som bekant amerikansk engelsk tangentbordslayout just nu.

å = [
ä = '
ö = ;
Å = {
Ä = "
Ö = :

Jag har engelsk XP själv:

Start > Control Panel > Regional and Language Options > flik: Languages > under "Text services and input languages" väljes Details-knappen.

Under "Installed services" ska det vara svenska både som "Input Language" och "Keyboard Layout/IME" (klicka på Add/Lägg till-knappen och välj rätt i dialogrutan som öppnas för att lägga till den profilen). Välj sedan svenska/svenska som "Default input language".

Lite kuckel krävs, som synes. Sen kanske du måste dansa baklänges och sjunga någon form av besvärjelse för att det ska funka perfekt direkt.

1/05/2007 5:59 em  
Blogger Christina sa...

eff du är en ängel! ÄÄÄÄngel!!! ÅÅÅÄÄÄÖÖÖ. men jag var tvungen att göra det två gånger och ta bort US från options fast jag inte aktiverade valet.

hepp. bara hoppas att det funkar vid omstart.

pöss.

1/05/2007 6:26 em  
Anonymous Anonym sa...

Windows i ett nötskal.
Enkelt och användarvänligt.

I rest my case.

1/05/2007 7:37 em  
Blogger eff sa...

Nåja, placeringen i menyerna är logisk. Det är lite omständigt att ändra kanske, men hur ofta byter man tangentbordslayout i första taget.

(Och jag vet att man på en Mac säkert bara behöver ha på sig en blå polotröja och vissla två takter ur svenska nationalsången så blir datorn blågul och matar ut knäckebröd ur CD-spelaren, men ändå...)

1/05/2007 11:34 em  
Anonymous e sa...

och som sagt, sen kan du skifta mellan engelskt och svenskt med alt+shift i den händelse du vill kunna göra { och [ lite smidigt om du kodar nåt spännande i matlab eller så

hoppsan, gonatt

1/06/2007 1:05 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida