fredag, oktober 05, 2007

Sig

Säga vad man vill om denna H&M-hjord som vandrar stadens gator upp och ner men ibland är det så jävla tillfredställande att planlöst vika av, in på en butik, hitta ett par exakt likadana ljusgrå jeans som resten av Stockholm redan krängt på sina vintervita ben (mina inget undantag ens om det är sommar) och bara köpa dem. Köpa dem. K o n s u m e r a. Gå till kassan, dra sitt slitna VISA-kort genom Eurolinen och få sin rödvita kasse i handen. Idag fick jag dessutom ett reducerat pris och en extraknapp för besväret, för det fanns bara ett knapplöst exemplar i storlek 29 kvar. Även om jag kunde klämt in mig i ett par 28:or vägrar jag vara modeslav om det innebär obekvämligheter. Jag har kämpat emot mitt osunda klädbegär länge, men nu för tiden köper jag åtminstone ingenting som är stickigt, trångt eller vansinnigt ömtåligt bara för att det är sjukt snyggt. Fortfarande köper jag sånt jag inte behöver och inte har råd med, men ibland är det ju bara så jävla skönt att skita i det och få sin rödvita kasse i handen. Nu sitter jag i sängen hemma i Alvik och väntar på Emelie, läser bloggar och viftar bort min postexjobbsrapportinlämningsångest. Det känns alltid så här när jag släpper kontrollen och skickar iväg. Ok, här har du, såga mig försiktigt! Men jag är nöjd nu, faktiskt, och framläggning närmar sig.

2 kommentarer:

Anonymous e sa...

Vi lever i ett - förlåt två - i-land. När köpte vi senast kläder vi _behövde_? Och för den delen som vi har råd med... Det enda man både behöver och har råd med torde vara livsnödvändigheter som man tvingas ta sig råd till..hm..ehrm..hyra? Internet? (som jag betalar men lånar grannens)

Jag är säker på att du är sjukt snyggast i dina likadana jeans

10/05/2007 7:08 em  
Blogger eff sa...

Avsaknad på inte-vara-likadan-hets hos dig ser jag som ett sundhetstecken. Du är speciell i alla fall, hänger icke på jeans eller tyger. Detta vet du nog.

Min opponent skickade klag från Kina. Inte så mycket dock. Han var lång och höll på med vågor. Det kommer bli fint, du är så bra att jag icke tvivel har. Du kommer ha mer problem att välja vad du ska ha på dig än något annat vid framläggningen. Mjodå.

(PS. Ibland är sanningen makaber och ful. Bara så du vet. Har inget med det du skrev att göra, men du vet sammanhanget.)

10/06/2007 9:52 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida