torsdag, september 24, 2009

Tänker

Saker en kan fundera på:

Varför något som några få gör kallas extremt, medan något som de flesta gör kallas normalt. Varför info om något ovanligt kallas propaganda, medan info om något vanligt kallas reklam. Varför en kille med handväska kallas fjolla medan en tjej med handväska kallas tjej. Varför det anses ok att köra ensam i sin bil varje dag, men inte att slänga kvicksilverlampor i sopen. Varför människor som är födda i Somalia och Iran antas ha samma invandrarmentalitet, medan norrlänningar och skåningar antas vara helt olika. Varför tjejer som pratar kacklar, medan killar som pratar är sociala.

Svar till tjej_81, tack.

4 kommentarer:

Anonymous Anna sa...

Tänk om det fanns ett svar. Tänk om det fanns en enda grej man kunde peka på och säga "därför". (Eller ja, vi är väl några stycken som skulle kunna peka på en enda grej och säga "därför"; men tänk om det fanns något erkänt därför.) Det du beskriver skulle hända, och man skulle lugnt och vänligt kunna svara "nja, beror inte detta egentligen på..." och så skulle alla få en ahaupplevelse, gå vidare och ha ändrat sig. Tänk.

9/24/2009 3:44 em  
Blogger Chris sa...

anna, ja visst vore det fantastiskt. i väntan på det tycker jag att vi ska försöka hitta en syndabock, rätt och slätt. jag föreslår: valfri italiensk parlamentsledamot. vad tror du?

9/24/2009 3:52 em  
Blogger Liza sa...

Ja, den som det visste. Jag önskar jag gjorde det. Framför allt för att ha svar på tal. Syndabock skulle iofs också kunna funka.

9/24/2009 5:21 em  
Anonymous Anna sa...

Ha ha, ja varför inte valfri italiensk parlamensledamot! Den senaste veckan har ju annars med smärtsam tydlighet visat att det finns en och annan i det svenska parlamentet också.

9/24/2009 8:25 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida