onsdag, december 02, 2009

Saab-skabbet

Hycklarlandet Sverige slår ännu ett slag för jämställdheten och miljön. Enligt socialdemokraterna behövs nu "nationell samling" för att rädda Saab. Nej, det är inte vad som behövs. Ingen endaste nationella samling kan rädda Saab, och det finns fö ingenting att rädda. Saab har varit ägt av GM i typ 20 år. Det är ett amerikanskt jättebolag som inte har något som helst med Sverige att göra. Under ett enda av de åren har Saab visat svarta siffror. Alla andra år har de gått med förlust. Varför i helvete skulle man vilja rädda ett sådant företag? I sann kapitalistisk (skit)anda borde ett sådant företag ha konkat för 19 år sen. Kan man inte möta marknadens behov ska man inte få agera på marknaden, det är så det är på alla andra områden utom Sveriges patetiskt ynkepynkiga snuttegris bilindustrin. Flaggskeppet. Som inte ens är svenskt och som sysselsätter 4000 personer. Det är ingenting i jämförelse med de över 100.000 långtidssjukskrivna kvinnor som inte en jävel bryr sig om att försöka rädda. De som det verkligen kunde gå att rädda. Sverige, jämställdhet och miljöaktivism! Om inte socialdemokraterna (och resten) är medvetna om det så tillverkar Saab BILAR. Bilar är fulla av skit, producerar skit och fraktar skit. De spyr ut avgaser och dödar folk, inuti och utanför dem. Let's save them! Kan inte Sverige bara ge en ohemul mängd statliga medel (pengar som borde gå till arbetslösa, vård av små rara oskyldiga barn och blomrabatter ffs) till ett JÄTTESTORT amerikanskt bolag som vinglar på gränsen till konkurs så att vi kan rädda Saab och 4000 35-åriga mäns jobb?! Montörer som lika gärna kunde montera något miljövänligare, säg TÅG. GUD, hatet.

4 kommentarer:

Blogger åsa sa...

Word.
Dag efter dag nyhetsrapporteringar om att "rädda Saab", och jag blir lika arg varje gång.

12/03/2009 10:33 fm  
Blogger Liza sa...

Du lägger orden i mun på mig men det gör ju inget eftersom bloggandet lyser med sin frånvaro för tillfället.

12/03/2009 11:51 fm  
Blogger Grovt Initiativ sa...

Det är inte riktigt sant att det gör Saab till oväsentligt för svensk ekonomi att GM äger det, det är fortfarande en stor arbetsgivare i Sverige och på så vis bidrar oavsett ägandet företaget. Men skit samma för jag håller ju med om att det bara är att bita i suräpplet och lägga ner helvetet.

12/03/2009 1:19 em  
Blogger Christina sa...

åsa, liza: =)

gi, relativt sett spelar saab inte stor roll för sverige. lite hjärtlöst tycker jag att det är ok att folk förlorar jobbet ibland, fast jag inser att det är trista människoöden. konstgjord andning på bilindustrin tror jag dock är mycket värre på sikt. dessutom tror jag att de som arbetar på saab inte kommer ha jättesvårt att hitta andra jobb inom en rimlig framtid, och jag kan gott tänka mig en generösare a-kassa för den delen. alla aktörer på marknaden spelar roll, men fuzzen över detta är ju inte klok. och jag hatar bilismen osv osv om det inte var klart.

12/03/2009 1:30 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida