fredag, oktober 01, 2010

Liten fredagsupdate

Det har gått lite tid. Lite tid sen jag bland annat lyssnade på riktigt. När jag bodde i Linköping i min halvt underjordiska etta bland skrynkliga lakan och trasiga köksbord satte jag på musik ibland så högt att det skallrade i rutorna och diskstället. Det var en självklar del av mig. Jag kände mig som jag, som om jag fick ta plats i världen. Uppta fysiskt space, spänna musklerna. Jag älskade att spela Desire och avsluta med Sara så högt att dörren ut i huset lika gärna kunde varit öppen. Jag la mig på sängen och tittade i taket, på alla de gamla märkena som någon annan hade gjort, och följde tonerna och rullningarna och bara dem.
Sen flyttade jag ifrån det. Jag måste av någon anledning vara ensam om jag ska lyssna på riktigt. Igår spelade jag skivor på Strand med Karolina, en av de coolaste katterna i stan btw, och det var ju himla fint. Det var dels väldigt kul, men också första gången på länge som jag verkligen ansträngde mig för att höra musiken. Ikväll är jag så trött så jag inte förmår annat än att sitta i tv-soffan och dregla ikapp till idol och så här framför tv4's oändligt många reklampauser förstår jag varför människor, jag, slutar lyssna. Den ständigt pågående och totalt oavstängningsbara ljudkavalkaden av osmakligt utkräkta köp-mig-ljudsnuttar kleggar igen örongångarna, och, med risk för att flirta lite väl mycket med videovåldsdebatten från åttiotalet, troligtvis även hjärnan. Det är inte bara gårdagens betalning i öl som gör att det snurrar i min skalle. Nu måste jag börja lyssna igen.

1 kommentarer:

Blogger eff sa...

På fullaste allvar, det bästa jag gjort är att inte köpa en teve efter att gamla gick sönder. Det, och att undvika reklamradio. Jag tror det är den bästa tjänst jag gjort mig själv det senaste decenniet. Jag mår nästan fysiskt illa när jag råkar vara hos någon som har teve och en reklamfinansierad kanal är på eller om skvalradio står på i en butik eller liknande. Det är som jag blivit allergisk, men inte för att immunförsvaret är förvirrat utan för att det verkligen vill skydda mig mot något som inte är bra för mig. Sen tycker jag allt mer att TV4 försöker vara centrum i en obehaglig värld jag skulle hata att leva i, där allt är polerat och Malou von Sievers agerar moralisk ledstjärna.

~~~

Deerhunter - Halcyon Digest, det är ett mycket bra ställe att börja på. Jag tror det är min favoritskiva hittills i år, även om jag gillade Surfer Bloods skiva Astrocoast mycket tidigare i år. Eller Emeralds. Eller Gil Scott-Heron. Eller Beach House. Eller Damien Jurado. Eller Janelle Monae. Eller Jay Reatard. Eller Phosphorescent. Eller Gonjasufi. Ja, du hör ju.

Det var rangligt det där bordet kommer jag ihåg. Jag visste inte riktigt var jag skulle göra av armbågarna.

10/01/2010 10:32 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida