lördag, april 01, 2006

A la folie... pas de tout

Vansinnigt Förälskad med Audrey Tautou är inte den djuprosa excess i romantik som man skulle kunna tro. Nu var jag förvisso förvarnad, men jäklar i min låda. Den lämnade en krypande känsla av olust efter sig, bittert ända ner i magsäcken. Därtill undrar jag, är jag galen? Vad har jag egentligen inbillat mig? Hur mycket av det som jag betraktar som sanning, min objektiva sanning, är i själva verket subjektiv? Kan något som beskrivs som en persons sanning verkligen vara objektiv eller blir den per definition subjektiv, färgad, osaklig? Långsamt stigande panik över diskbaljan. Jag är en galen kvinna. Vettlös och vansinnig. Inget har hänt, förutom i mitt huvud. Jag står inte och diskar. Det var aldrig någon middagsbjudning. There is no spoon.

Har man inte alla pommes frites i påsen, hästar hemma, bestick i lådan, lampor tända, tassar i skåpet och så vidare, bör man undvika att se filmen, hur som helst. Åtminstone bör man inte se den ensam. Jag såg den med flixen och de kände sig lika oroliga som jag efteråt. Skönt, då är vi galna allihopa och jag är inte ensam.

Kärlek.

8 kommentarer:

Anonymous henry sa...

Allt är precis så overkligt som det skall vara, allt är som vanligt... ;)

4/01/2006 10:31 em  
Blogger eff sa...

Jag såg i en film att den människa som frågar sig om den är galen per definition inte är galen, eftersom galenskapen tar plats som verklighet. Gwyneth Paltrow var med i filmen, så det kanske betyder att det var nonsens, men ändå.

Och det finns ju ungefär en kvadriljon sämre sätt att vara galen på än det sätt du är galen på, om det nu skulle vara så att du är galen. Hoppas det inte lät helt galet.

4/01/2006 11:56 em  
Anonymous ely aka youknowwhatbynow sa...

du skulle bara veta vad jag byggt av alla mina chillpills bakom mina billy. whoa. lite hälsosam galenhet har väl ingen dött av, snarare det omvända. när man däremot inte mår tårta av den, då är det väl dags att börja fundera över om den verkligen är sane.

menmen, blev ingen skibum för mig så nu får jag väl gå och ta en kaffe latte istället.

4/02/2006 10:14 fm  
Blogger Christina sa...

imorgon baby doll, då kan vi dricka vuxenvälling tillsammans och prata liv och skidor på nåt hak där lamporna dinglar i rött och ölen är billig. jag ska ta bort dina piller med en spackelskrapa.

4/02/2006 10:16 fm  
Anonymous knyttet sa...

…viss fruktan sprider sig inför att ha gjort sig skyldig till vållande av annans vansinne… men vansinne eller ej, visst är den sevärd?

Tu n'es pas folle, tu es la plus sage - pas de concurrence!

4/02/2006 11:50 fm  
Blogger Christina sa...

jamenvisst. jag hoppas att det var något snuskigt du sa, annars håller jag inte med. klart sevärd, underbar in fact. audrey är nog vackrast i världen, tillsammans med scarlett och du.

4/02/2006 12:06 em  
Blogger Liza sa...

Jag undrar snarare vem som har alla indianer i båten/smörgåsar i picknickkorgen/spritsorter i skåpet.
Inte jag i alla fall.

4/03/2006 12:29 em  
Anonymous Anonym sa...

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!
make extra money

4/07/2006 11:31 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida