måndag, maj 08, 2006

Dagens Jerome K Jerome

Ibland gör man, som alla säkert vet, saker för att spara tid. Tid är en dyrbar vara som bör vägas, mätas och putsas innan den används. Helst ska den bara användas vid högtidliga tillfällen. En helt vanlig måndagmorgon kan inte ens med lite av den berömda goda viljan sägas vara ett sådant, varför tiden är knapp och bör sparas.
I köket på Alströmergatan denna måndagmorgon stod en kvinna med trassligt hår och mjukisbyxor just i färd med att koka te. Ja, själva kokandet kräver inte så mycket eftertanke. Man slår på vattenkokaren och tittar på vindskuporna mitt emot, mest bara. Det är sen, efter att knappen poppat upp och electriciteten gjort sitt jobb, som själva den tidssparande aspekten av tebryggandet kommer in. För att inte behöva krångla med tesilar och tröga lådor, som verkligen kunde vara i behov av en omgång paraffin för övrigt, bestämde sig kvinnan för snilledraget att hälla ner bladen direkt i koppen. Sagt och gjort. Den rävaktigt listiga planen var givetvis att låta dem sjunka medan hon själv ämnade inmundiga den heta drycken från ytan och därför aldrig komma i kontakt med de uppblötta bladen.
Det visade sig att teblad, ja säkert blomblad också, flyter. Som släken längs Gotlands östkust. Hela det sillösa experimentet kom alltså att kräva en sil trots allt, och vad duger väl bätte till sil än en äggskivare? Perfekt och mycket tidseffektivt. För att liksom fånga upp teet men ändå få väck bladen tog hon en större kopp att använda som uppsamlingskärl. Tanken att utföra hela proceduren över en diskho slog henne inte. Det fanns inget som skulle kunna blaska, bara en tom kopp, ett stycke äggskivare samt en mindre kopp med skållhett vatten. Det var alltså inte utan förvåning som kvinnan upptäckte att teet drällde längs koppens porslinskant och fann sin väg ner mot golvet, via stora delar av köksbänken. Det var heller inte utan förvåning som det heta teet landade på hennes bara fot och det sved till rejält. Det var definitivt med mycket stor förvåning som alla teblad till skillnad från själva teet rann rakt igenom den improviserade och mycket tidssparande äggsilen. På det stora hela var allt mycket oväntat. Det hade inte gått att i förväg beräkna detta kausala händelseförlopp.
Nåväl, så då behövde kvinnan ytterligare ett vertyg, samt även ett plåster. För att fiska upp de simmiga tebladen ur det nu mer väldigt starka teet behövdes garanterat en gaffel. När hon slet ut kökslådan, den med paraffinanspråk, rann lite te ner från köksbänken även i den och blandade sig med knivarna. Efter ungefär fem minuters excess inkluderande ett par meter hushållspapper, gaffeln, tekoppen, en veritabel tesaurus invektiv samt två milliliter återstående vätska var allting klart. Frukosten kunde intagas i salongen, med det bladfria teet, i lugn och ro och med massor av tid kvar.

18 kommentarer:

Blogger Jenny sa...

Skaffa pås-te, kvinna!

5/08/2006 11:00 fm  
Anonymous moisthlm sa...

Men visst är det galet att te flyter? Fast jag använde sked för att fiska upp det istället för äggskivare... :-)

5/08/2006 11:03 fm  
Blogger Christina sa...

det är verkligen vansinnigt. man borde förslå att de lägger i lite bly så att min teteknik skulle fungera.

5/08/2006 12:06 em  
Blogger Peter Madison sa...

Eller så använder man redan beprövade tekniker. Te-sil, eller det något tråkiga te-påse systemet. Allt för att spara tid. Vilket är det enda vi människor förövrigt har........!

5/08/2006 12:13 em  
Blogger Christina sa...

jag är ju inbiten och envis och liksom... hysch nu, teknolog. (usch, brr, yuck.) jag måste göra själv. jag måste leva efter principen trial and error.

eller helt enkelt inte göra som danne förslog utan hålla mig till kaffe för evighet och framtid.

5/08/2006 12:24 em  
Blogger eff sa...

Jamen, spelar du ut teknologkortet nu? Mäh. Visst, trial & error till viss del, men att försöka skjuta upp en rymdraket med två ton bakpulver och en vattenslang kan också anses vara trial & error. Lite sannolikhets- och riskanalys kan man väl göra först?

Nej, du får nog räkna det här till morgontrötthetskontot.

Trial & error...hoho.

5/08/2006 12:43 em  
Anonymous holmskan sa...

det där är så du på något sätt. önskar att jag varit där med dig i morse älskling. puss

5/08/2006 12:45 em  
Anonymous holmskan sa...

längtar redan på att få dig tillbaka i stan löve.

5/08/2006 12:46 em  
Blogger Christina sa...

asså, berlin kommer att bli så jävla hett när vi är där.

5/08/2006 12:50 em  
Anonymous .m. sa...

Precis som sthlm då.
The ground you walk...

5/08/2006 1:10 em  
Blogger Christina sa...

bebi, tss. jag ska ge mig ut nu, mot stadsbiblio odenplan. come join in ya'll.

5/08/2006 1:46 em  
Blogger Akut Insikt sa...

Äggskivare... använder du teblad stora som ekblad eller?

Nä, däremot hade du ju kunnat vända på din teori och dricka te:et med sugrör och därmed låta bladen som flyter vara ;o)

5/08/2006 1:54 em  
Anonymous Kaptenen sa...

*skratt* Det var roligt. Tänk vad mycket tid du sparade:D

5/08/2006 2:12 em  
Blogger Ms.Take sa...

*hehehehe*
Stackars liten (blåser på Christinas tår)

Jag tycker mis dessutom alltför väl känna igen de logiska språng du utför för att nå ditt tåsvedda resultat. Kärlek till dig, syster :)

5/08/2006 4:42 em  
Blogger danne sa...

Äggskäraren? *asg* Love you.

5/08/2006 6:33 em  
Blogger Ms.Take sa...

Okiedokie, nu har jag svarat =)

5/08/2006 7:44 em  
Blogger maggie may sa...

Ahahahahahahahah! Tack kära du för ytterst målande beskriving av rufsig männska som skall Spara Tid. Åh. Fin du är.

5/08/2006 10:57 em  
Blogger Andreas sa...

Använd bryggare. I med filter, i med te. Fyll på med vatten. Tryck på knappen. Gör något annat en stund och var tids-effektiv. Typ plocka fram te-kopp m.m.

Eller bara vänta och vakna.

Te-drickare som använder pås-te skall och bör fördömas. Basta.

5/09/2006 10:29 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida