måndag, juni 05, 2006

Å Modesty

"Visa mig din bokhylla och jag ska säga vem du är", sa Knyttet att någon sagt. Nalle Puh? Kan han verkligen läsa? Skit samma, sluta yra. Det känns helt rätt att vara klyschig så here goes, min bokhylla är verkligen mitt liv. Jag har mina idéer för den men den är ofärdig och för liten. Det saknas ett hyllplan. Asså på riktigt, jag har försökt ersätta den lilla plutten med en skruv men allting brakar ihop. Den coolaste boken i hyllan är lånad (kanske av Leo?) och den bästa är sönderläst. På någon rökig bar i Berlin häromveckan bestämde vi oss dessutom för att inreda en av våra bokhyllor som skohylla, med lutande små fack för våra finaste skor, att ha som dekoration i vardagsrummet när vi flyttar ut på Ön. Vad betyder det? Holmskan skrattade och föreslog att vi kunde ha Den Sunkiga BH-väggen mitt emot Den flashiga Skoväggen. (Fattar inte hur jag skulle kunna ha material till det.) Men grejen är, hur röjer jag upp? Bland pinsamma kioskvältare och snustorr kurslitteratur, hur röjer jag upp? Antikvariatlänken är rätt schysst. Jag tänker behålla mina Agent X9 på hedersplatsen.

10 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

JAg vet itne hur man gör, men det finns så mycket böcker. Fast jag å andra sidan har 43 Barbara Cartland böcker, de är sorterade i fallande färgskala och inte efter huvudpersonenrnas namn, även jag överväger att göra det nu, i väntan på att samboon skall komma hem. Men bokhylla... "barnens bibel" vänslas med Mötley Crues "The Dirt" det kan väl inte vara hälsosamt...?

6/05/2006 10:53 fm  
Anonymous Anonym sa...

Jag vet inte. Ja, det kommer kanske en fortsättnign på brösthistorien, min blogg är lite hoppig, det som faller in är det som hamnar där. Och nu låg jag och tänkte på hennes bröst, så då handlade det om bröst, men innan det tänkte jag på fotbolls VM, men måste säga att jag föredrar bröst... ha ha

6/05/2006 11:14 fm  
Anonymous Anonym sa...

sant, sant
förresten Agent X-9 är min favvo också! Lycka till med hårfärgandet.

6/05/2006 11:24 fm  
Blogger Jenny sa...

We gotta dejt! Fast inte den här veckan (uppsats) och inte nästa (Skåne). Men sen! Då ska vi lista ut hur alla de andra lyckas med att leva.

6/05/2006 11:41 fm  
Blogger Peter Madison sa...

Omoget kanske men aldrig i helvetet att mina Tintin får ge vika för "finkultur".........

6/05/2006 4:37 em  
Blogger eff sa...

Tintin är finkultur, och därmed basta!

Och man röjer inte upp. Man har en kaotisk samling böcker av allsköns slag och kvalitet. Vill man sortera ska man, men det är nästan lite tråkigt. Det är roligare att på svaret om personen äger en viss bok bara får "ja" och så får man leta upp den i ett slags kaos. Då ökar nämligen chanserna att man springer på andra böcker som kan visa sig vara bättre än den man sökte från början under letandets gång.

Man gallrar inte. Slänger inte. Bara om plats saknas överallt, men knappt ens då. Det finns vindsförråd och allt möjligt. Inte kasta, fy för det. Inte röja, fy för det. För faaaaan.

6/05/2006 11:22 em  
Blogger vstk sa...

där man bränner böcker...ja, ni vet fortsättningen

6/06/2006 12:39 fm  
Anonymous Anonym sa...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

6/11/2006 3:48 fm  
Anonymous Anonym sa...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

7/21/2006 6:48 em  
Anonymous Anonym sa...

I find some information here.

7/23/2006 3:31 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida