måndag, september 11, 2006

Le, le och håll käften

Kära hatbok

Ida förökte ja installera en drivrutin till min mobiltelefon från Sony Ericsson. Man hade fått med en orange skiva i leveransen, ja var inte helt säker på var själva kartongen med skivan var, så ja fick börja med att leta rätt på den. Nederst i en byrålåda och femton långa svordomar senare fann ja hela klabbet med ormbosladdar och allt och kunde ladda i skivan. Sen tröck ja glatt på alla gröna länkar som dök upp, automatiskt gjorde di det också, och tänkte på annat. Man fick finisha och accepta avtal å sånt där, du vet hatboken. Sen usbade jag i telefonen på andra sidan datorn och väntade på att den lilla gröna pilen skulle dyka upp nere till höger, som den brukar, men den kom aldrig. Efter lite jox dök där upp en svart mobiltelefonikon istället. Den kunde man klicka på och konfigurera, så de gjorde ja. Nu funkar ingenting. Det enda som dyker upp är en textfil som heter "ej ansluten" och ser ut som ett frågetecken. Den går inte att öppna. Ibland skulle ja verkligen vilja va lite grov i munnen och slå sönder en dyr kaffekopp eller en Höganäsbutik. Det enda ja ville va att ploppa över bilderna från minneskortet i telefonen till min hårddisk. Kära hatbok, det är inte mej de är fel på.

Tack och hej ADB-plebej.

14 kommentarer:

Blogger k sa...

Eller dricka sprit. Och hålla käften alltså. Fast Höganäsbutiken låter mycket roligare.

9/11/2006 11:03 em  
Anonymous moisthlm sa...

Jag röstar fortfarande för ikea. Fatta att smyga in där på natten och slå sönder hela alltet. Ren och skär njutning säger jag.

Och självklart är det inte dig det är fel på. Sist jag kollade var dina drivrutiner rent anmärkningsvärt välfungerande. Snyggt konfigurerad är du också.

Puss och kram.

9/11/2006 11:24 em  
Blogger vstk sa...

det är ni som är de konstiga, det är jag som är normal, eller hur var det nu den gick? om du vill ha någon annan till att vara konstig så kan jag ta på mig det, jag har en gång i tiden avinstallerat hela office-klabajet genom att trycka på ok lite för många gånger med hjärnan någon helt annanstans. fast det där sista sade jag inte högt.

9/11/2006 11:55 em  
Blogger vstk sa...

och så lyckades jag publicera den föregående kommentaren två gånger men det hade varit lite för talande att visa det så jag tog bort den ena. men vänta nu, jag försade mig just…

9/11/2006 11:57 em  
Blogger danne sa...

Chris: Passa dig för sonys drivisar. de fuckade upp hela min adressbok när jag synkade den med min mac, dock via bluetooth. Det ända roliga var att jag faktiskt lyckades få in en av mina newyorkbilder i telefonen. Lite cooolt faktiskt.

9/12/2006 12:08 fm  
Blogger Christina sa...

men hur ska jag GÖRA då? jag vill ju ha ut di dära bilderna.

9/12/2006 7:15 fm  
Blogger maruschka sa...

*puss*...är datatekniker men kan ändå i´nte hjälpa dig...gör om, gör rätt?

9/12/2006 8:11 fm  
Anonymous .m. sa...

Bluetooth?
Lite omständigt kanske men borde fungera.

9/12/2006 8:27 fm  
Blogger Ullton sa...

Hahah hade samma problem, tdligen är det det sämsta program som någonsin gjorts. Det krävde 8 datatekniker en massa sprit och antagligen en god gud för att få mitt att funka! kram

9/12/2006 10:23 fm  
Blogger Akut Insikt sa...

Prova att bara sätta i telefonen i en usb-port (en annan än den du först använde) utan drivisar så installerar dom nog sig själv (om inte din dator är från 1700 blankt.

Sen gissar jag att du kan plocka över dina bilder från "flyttbar disk" som dyker upp i utforskaren.

9/12/2006 10:42 fm  
Blogger Christina sa...

nope akut, funkade inte. det var så hela cirkusen med skivan började. om jag bara ploppar i tfn häner nada. jag kommer inte åt den i explorer. sjukt skumt och il datore är ny. fler förslag baby?

9/12/2006 10:57 fm  
Blogger danne sa...

chris: vad gör man inte för sina vänner? jag gjorde om allt för att kolla och: när jag slog på bluetoothen på mobilen och på macen så vill de genast snacka med varandra. Konfigurerade allt direkt från macen (utan att klicka allt om att synka adresser, kalendrar och gud vet vad). Därefter vara det bra att välja om jag ville "bläddra" på enheten eller vad jag nu ville göra. Summa sumarum: Plug and play. Så plan A: Skit i sladden och prova bluetooth. Plan B. Gå ut och drick en kaffe med någon som har en mac och be han ta med sin dator. ;-)

9/12/2006 11:57 fm  
Blogger eff sa...

ADB. Hej hej sjuttiotal.

9/12/2006 11:59 fm  
Blogger emma sa...

ohhh, been there, done that, will never try it again.

=(

9/13/2006 1:36 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida