tisdag, september 19, 2006

Och jag som avskyr hår

Nu har det hänt!

Vi har slutligen blivit de gamla nuckorna som vi egentligen alltid vetat om att vi varit (känn på den tempusväxlingen). Nu skaffar vi katt! Nej, jag menar katter! En stycke ny och en som vi får till skänks av E’s syster, vars lägenhet börjar bli lite överbefolkad på tre katter, snart två barn samt en sån där man.

I sann Harawaysk/Elisabeths-efternamn-som-jag-inte-tänker-outa anda, spanade vi in en tjusig ras för lämpligt hemmabruk. Axiomatiskt fann vi att det var en raskatt deluxe, som kostar minst åttatusen bompalompers. Nej alltså. Efter digert sökande på det berömda Internet fann vi således vår väg till Stockholms katthem och lite mindre kostsamma kissar, i ungefär niohundrakronorsklassen inklusive vaccinering. Objektet för vår nuvarande kärlek heter efter ett medelstort afrikanskt land men vi ämnar givetvis döpa om, om vi får hit den. Gubbarna i mitt liv (pappa och O kan kvittera ut varsin Känga på svensk kassaservice, Nybrogatan) lyfte förmanande sina varningens pekfingrar och upplyste fröknarna om att en katt femton år eller så blifva. Vi säger som vi alltid har sagt, och som Holmskan senast igår påminde oss om, nämligen att vi lär bo ihop tills vi är sjuttiofem. Eller så.

Jag är helt till mig och har sedan läggdags igår funderat frenetiskt på lämpliga kattnamn. Mina favoriter hittills är Foucault och Dirac, men jag vet inte hur sugen E är på att döpa katten efter en matematiker. Har folket förslag? Nyckelorden här är Snobbigt, Akademiskt, Högtravande och/eller Obegripligt. Några vänner till mig har en dansmus som heter Rocky IV, efter filmen. Jag anser att det är det bästa namnet på ett husdjur genom tiderna. E’s systers katter heter Sulan, Krattan och Pinnen, varav vi tror att Sulan är den som får byta hem. Vore det inte underbart att ha två katter som hette Sulan och typ Jacques Derrida?

Okej, nu är det fritt fram. Hån skall med hån besvaras. Hit me.

23 kommentarer:

Blogger Ullton sa...

Kattnamn måste innehålla bokstaven s. Jag tycker att Siv är det ultimata kattnamnet. Graciöst och oåtkomligt på ngt vis.

9/19/2006 10:22 em  
Blogger Peter Madison sa...

Tja, Ptolemaeus kanske eller varför inte Pythagoras. Om det ska vara nåt weird med s så kanske missen ska heta Satsen....öhh...ehh...efter Pythagoras då...hm...kanske inte dårå...ehum. Näe, mitt förslag får bli Ptolemaeus!! Låter ju ganska bra efter att ha sagt det för mig själv säkert tio gånger stirrandes in i min dataskärm. Tror det är dags för madison å skaffa sig ett liv...

Pöss.

9/19/2006 10:46 em  
Anonymous .m. sa...

Jag föreslår Radon-Nikodym eller om dubbelnamn inte är inne i år Caratheodorys.

9/19/2006 10:59 em  
Blogger vstk sa...

jag säger, protest! katter… mjusch. men om ni nödvändigtvis ska ha en… jag misstänker ni ska ha en hona och tycker då att Sofia Kovalevskaya kan vara passande, eller varför inte Émilie du Châtelet om ni vill vara frankofåna och dessutom få in ordet katt (nästan) i bilden. Ja, jag lägger nog min röst på det sista.

9/19/2006 11:11 em  
Blogger vstk sa...

jag menar såklart, om ni nödvändigtvis ska ha två. jag kan räkna till 10. ah, geek...godnatt!

9/19/2006 11:12 em  
Anonymous .m. sa...

Kovalevskaya hade ju varit ett toppennamn.

9/19/2006 11:13 em  
Blogger Jenny sa...

Jag brukade jobba pa Sthlm katthem. Jag grat nar min favvokatt blev sald, sen flyttade jag till en annan del av landet. Det var en fin sommar det dar.

9/20/2006 12:27 fm  
Blogger Engelbrekt sa...

ÅÅÅÅÅHHHH! Själv är jag sugen på en abessinier (http://www.dl9aaa.de/bilder/eos20d/Angelo/IMG_5082.JPG) som i pris ligger kring 6-9000 kronor. Men katt är alltid bättre än ingen katt. Om ni skulle flytta isär innan ni blir 75 kan ni skänka den till mig! Apropå namn så är det kattens apperance som avgör, tror ni verkligen att katten komemr att svara på ett namn han/hon inte finner lämpligt? Lägg upp en bild på spektaklet när ni har bestämt er!

9/20/2006 8:46 fm  
Anonymous Anonym sa...

einstien. rainfelt. bush. stefan

9/20/2006 9:26 fm  
Blogger nina sa...

det finns bara ett: kafka!

eller om det är en tjej kan hon väl heta madame bovary.

9/20/2006 9:57 fm  
Blogger Christina sa...

nina, madame bovary är och förblir en av mina litterära favoriter, men katten ska vara en pöjk. kafka är iofs sjukt bra, eller varför inte bara k?

einstein känns lite för uppenbart..

9/20/2006 10:18 fm  
Blogger Odjurets logg sa...

Jag tycker ni ska döpa katterna till Anders Björk och Per Bill om de verkar som dom inte beter sig som dom ska till en början. Om det å andra sidan är två helt sköna softa kissekatter kanske dom ska heta Kant och Spinoza?

9/20/2006 11:12 fm  
Blogger eff sa...

Hänger ni nuckor mycket i Tantolunden eller? (Dagens letargiska skämt.)

Rocky är alltid ett stående namnförslag hos mig och jag gläds osannolikt mycket att någon verkligen döpt en katt med en specifik film i åtanke.

Kafka är nästan lika uppenbart som Einstein, tycker jag. K är bättre, det långa Josef K också.

Vonnegut är ett förslag. Werner också (efter Heisenberg, jag tycker osäkerhetsprincipen kan passa in på en katt, de är lite som fotoner). Planck. Sture, Biffen, Vladimir. Du med din ryss-fetisch borde väl vara öppen för ryska namn, Chris?

9/20/2006 11:47 fm  
Anonymous Millan sa...

Vad sägs om Jacob-Ian, efter en Jacobian-matris? ja, det var flervariabel iaf... hum, eh :)

puss från syster

9/20/2006 11:52 fm  
Blogger Christina sa...

ahaha, jag dör camilla, Jacob-Ian är ju fantalastiskt! lilla gumman kom till ön snart.

ja, nåt bulgakovskt kunde kanske vara fint. woland. behemot.

9/20/2006 12:01 em  
Anonymous moisthlm sa...

Hah. K är ju fint så klart. Annars gillar jag Milton.

9/20/2006 12:07 em  
Anonymous Chardonnay sa...

En av våra katter heter Klas Östergren, vilket gav upphov till mycken munterhet på sjukan där han låg inne för ett tag sedan. Nåväl, katter ska ju som tidigare nämnts helst ha bokstaven "s" i sitt namn. Jag föreslår Saussure (kanske t.o.m. Ferdinand i förnamn).

9/20/2006 1:57 em  
Blogger A. sa...

Horace....

9/20/2006 2:37 em  
Anonymous Chardonnay sa...

Gillar din blogg me. :)

9/20/2006 2:50 em  
Blogger Alexandra sa...

Jag vill också ha en katt. Jag vill. Jag vill. Jag vill. Men jag är allergisk och Hampus avskyr katter så jag är i ett döläge. Jag får köpa en allergikatt eller vad de heter och lämna Hampus. Det vore något!

9/20/2006 4:24 em  
Anonymous ely (yes you have guessed my real name by now) sa...

varför inte anna, enkelt, internationellt gångbart och en klar hyllning till en viktig person i era liv. annars tycker jag att ni ska gå in för unisexnamn- för er som inte vill sätta en etikett på era husdjur.

9/20/2006 4:45 em  
Blogger Studiomannen sa...

De ska heta Lars-Erik och Torkel.

9/21/2006 12:21 em  
Anonymous saharahotnight sa...

i kategorin mattenördar röstar jag på kurt gödel! annars finns det ju en massa fina fina namn från ts elliot, typ mr mestoffelees eller mungojerry.. ja men du sa ju pretto! fast finast är kanske wittgenstein ändå

9/23/2006 7:44 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida