fredag, augusti 08, 2008

Viktiga saker man borde reda ut

Tänkte skriva nåt kvickt och ärtigt om vår sängdiskussion igår, som i stora drag handlade om hur det hade varit om min killes pappa hade haft en affär med min mamma och min pappa hade haft en med hans mamma och vi två hade varit resultaten. Vi hade liksom inte varit genetiska syskon, men däremot halvsyskon med alla våra andra syskon? Fatta stört. Jaja, sen kom vi osökt in på varför man säger oxfilé och inte nötfilé, när man säger fläskfilé men inte svinfilé tex. Eller varför man inte äter ko? Kofilé? Gör man oxbuljong på bara oxe eller innehåller det egentligen också lite kobuljong? Typ såna där saker pratade vi om men jag orkar inte återge det på nåt roligare sätt.

6 kommentarer:

Anonymous e sa...

om man läser väldigt snabbt så kan man få för sig att du ska komma att undra över vad hans far och din mor skulle sålt i sin affär om de hade en gemensam. T ex om det vore ekologiska gurkor, Brio-tåg eller EEPROM-minnen.

8/08/2008 4:32 em  
Anonymous Lars sa...

Den stora frågan är väl hur nån kom på att kalla ett djur för "nötkreatur". Inte kossa eller tjur eller oxe. Nötkreatur! Det är ju för fan inte klokt. Jag blir lika arg varje gång jag tänker på det.

8/08/2008 5:51 em  
Blogger .m. sa...

Tycker man ska vara konsekvent och bestämma sig, antingen fläskfilé/nötfilé eller oxfilé/svinfilé. Tycker personligen att vi ska gå över till kofilé/suggafilé.

8/08/2008 8:16 em  
Blogger Christina sa...

e, om det är nåt de garanterat inte skulle sälja vore det minnen. jag lutar åt ett mer litterärt tema,

lars, oj, ilska! kan det vara för att de har små små hjärnor som ser ut som valnötter?

m, då kanske färre skulle äta dem och vi kunde bli av med en miljöbov liksom. ska fan börja fråga högt om de har suggafilé nästa gång jag är på butiken.

8/09/2008 2:20 fm  
Blogger Zoe sa...

i australien var det en man som gifte sig med sin biologiska dotter. de blev kära. fatta stört. tror iof att han inte fanns med i bilden, utan att dottern träffade honom på äldre dagar. men ändå. stört.

8/09/2008 1:01 em  
Blogger kai sa...

Nu blev jag tvungen att slå upp… Nöt, som i djur, har inget att göra med nötter som växer på träd, utan kommer från en rot gemensam med (åt-)njuta och betyder närmast ”egendom”. Nötkreatur är alltså djur man äger. Emancipationen har tydligen inte kommit så långt bland korna.

8/10/2008 10:04 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida