onsdag, april 15, 2009

År 2009 och så här långsamt går det

Idag berättade min kollega om när hon var på en ledarskapskurs och kursledaren gjorde en jämförelse mellan mäns och kvinnors beteende i toppen av hierarkier. Jämförelsen gick bildligt ut på att män tar sig mellan två (karriärs)toppar med hjälp av en bro, som de sedan hjälper andra män upp och över på, medan kvinnor tar sig mellan toppar på en sytråd, som de därefter klipper av. Att kvinnor har svårare att ta sig fram skulle således vara deras eget fel, ungefär, och bero på den fräscha villfarelsen att kvinnor är känslomässiga höns som inte kan samarbeta. Jag förvånas i princip över att jag ens orkar bli upprörd över sån här jävla skit fortfarande, men det blir jag. Än mer upprörd blir jag när jag tänker på att det säkert inte var nån liten tvåtimmarskurs som Vanföreställda Värner höll, utan mer sannolikt en snordyr helveckaskurs i regi av valfritt ansett företag som typ agerar som om de Kunde Allt. Det här är varför jag helst av allt vill slippa att bli projektledare, jag skulle inte klara kurserna på vägen dit.

9 kommentarer:

Blogger Den där Jenny sa...

Åh, vill göra en sån där tummen upp som finns på Facebook!

4/16/2009 10:37 fm  
Anonymous moisthlm sa...

I dag var jag på ett frukostseminarium där föreläsaren provocerande oreflekterat sa han han han om chefen och pratade om "stenåldersmannen" i tid och otid när han pratade om våra egenskaper och biologiska arv.

Hon då? Mina tre senaste chefer (hon, hon och hon). Och människan? Som om det inte fanns kvinns på stenåldern. Som om vårt dna inte räknas. Gah!

4/16/2009 3:22 em  
Blogger christina sa...

jenny, jag kan se den! tummen alltså.

mo, sa du något? vi pratade om det igår också, och tyvärr är det ju alltid nån av tjejerna som får ta stafettpinnen och säga ifrån, eftersom män inte tycks reagera på såna verbala grodor. jag blir generellt APSTÖRD så fort nån börjar yra om stenåldersmänniskan. som om vi kunde förklara allt med genetik och bara avskriva all kultur, som ju nuförtiden inte är så jäkla stenålder liksom. men aja, de är idioter. allihopa. utom du och jag och några till.

4/16/2009 3:49 em  
Anonymous moisthlm sa...

Nej, jag sa inget. Det var en mycket stor lokal och jag satt på balkong övre balkong, precis under taket. Var helt enkelt inte tillräckligt sur för att skrika så högt.

Jo, stenåldersmänniskan kan även få mig att snedtända. Men stenåldersmannen. Mannen, mannen, mannen och hur hans val (med en genväg via evolutionen) präglar den moderna människan av i dag. Kräks!

Jag skriver så klart också under på slutklämmen. Manshatare är jag då rakt inte, men generellt ganska människofientlig.

4/16/2009 9:53 em  
Blogger kai sa...

Jag rekommenderar arkeologen Åsa, som kan få riktigt välinformerat spel när ignoramusar hänvisar till ”stenåldersmänniskors” förmodade natur.

Själv tycker jag det är trevligare att få sitta själv och pilla mig i naveln än att vara projektledare. Folk gör i alla fall inte som jag tänkt mig. :-)

4/16/2009 10:56 em  
Blogger nina sa...

fy fabian, säger jag.

och ja, jag är också förvånad att jag fortfarande orkar bli upprörd.

(fint också att kvinnornas väg var en sytråd... kräks)

4/17/2009 11:33 fm  
Blogger Verbal Kint sa...

Män är från Mars och kvinnor från Venus, eller vadå? Ilskan i mig får orden att stocka sig i halsen på mig. Suck...

4/17/2009 2:51 em  
Anonymous christina sa...

kai, ja, precis så.

nina, eller hur! inte ens en lina, en_sytråd_.

vk, japps, och må vi aldrig mötas. man blir la lite galen.

4/18/2009 12:34 fm  
Anonymous Den tjocke konsulten sa...

Hehe "företagsutbildningar" är nog en av de aktiviteter som ger absolut minst nytta för pengarna.

4/18/2009 8:02 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida