onsdag, oktober 07, 2009

Frostskador helt okej -om du är tjej

Dags för ytterligare en drapa från andra sidan gränsen verklighetens folk. (Antar att jag inte räknas in i vi-som-har-köksbord-och-inte-vill-tänka-skaran.) Alltså vinterjackor. Vinterjackor i damstorlek, för damer, tjejer, såna som jag. Vet ni hur många damjackor det finns som faktiskt uppfyller kraven på en normal varm vinterjacka? Ungefär NOLL. Det finns inte en enda damjacka som inte är figursydd som ett timglas och smiter åt kring midjan. Jag är jävligt trött på timglasformen. Den är förtryckande, opraktisk och ful. Jag har en osvängd kropp, med sjukt låg toleransnivå mot kyla, och det enda jag begär är en jacka i rak modell, med hyfsat smalt axelparti och ett FODER. Kan jag få (köpa) det? Nej. Vad kan jag få (köpa)? Jag kan få kappor! Med volang! Utan foder! Eller kanske en figurnära fodrad jacka, som absolut inte rymmer en extra stickad tröja eftersom den har RESÅR insytt i midjan. Jag kan få skinnjackor i parti och minut och sen kan jag FRYSA IHJÄL under resten av vintern. Jag kan iofs gå på Husströmer eller vafan sportbutiken heter och köpa en jacka i titanneopren för 9000 spänn som mer liknar ett båtkapell, men DET VILL JAG INTE. Jag vill ha en sån jacka som hänger i rader på herrsidan av butikerna, bara med lite smalare axelparti. Om nån äger en jacka enligt ovan som är till salu, let me know. Kraven är rak, fodrad, gärna med huva, ej i färgerna magic magenta eller admirable amethyst. Stl small eller eventuellt medium.

7 kommentarer:

Blogger Anders sa...

Köp den herrejacka som är närmast vad du vill ha och hitta någon händig person som kan sy in axelpartier eller något? Kanske. That's my best tip. :(

10/08/2009 12:02 fm  
Blogger christina sa...

jag är rätt syhändig själv, men att sy in ett axelparti på en vinterjacka... nej. det är foder, kanske dun, hårt material. men jag tänkte också på den lösningen. jag ska gå på barnavdelningar idag!

10/08/2009 7:55 fm  
Anonymous Nelly sa...

vad tragiskt :( behövs mer kreativitet o fantasi...

10/08/2009 3:35 em  
Blogger kai sa...

Hm, och jag som har en jacka som jag låtit sy in midjan på för att den bylsar ut så förbaskat.

Annars tror jag också det är barnavdelningen som gäller – fast du är ju inte så där väldigt småvuxen ändå.

10/08/2009 9:23 em  
Blogger Christina sa...

nelly, ja verkligen. vi får efterlysa det på tv3 eller nåt.

kai, nej. och jag har också babianarmar. barnjackor = no good.

10/09/2009 8:20 fm  
Blogger Annann sa...

Axelssons! De har kappor EN MASSE, är inte jättedyra, och eftersom det är en tantbutik är det mer foder och mindre volanger.

10/09/2009 7:31 em  
Anonymous sodan sa...

adidasbutiken i hammarby sjöstad, alltså deras typ outlet. där köpte jag en dunjacka för kanske två år sen som är rak, VARM och inte för stor. för 995 spänn. som inte var magic magenta. värt ett besök.

10/12/2009 7:55 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida