torsdag, december 03, 2009

I wouldnt want to be your dog

Jag har ätit middag med Kai. Det var himla trevligt men jordnötssåsen kunde man eldat som bränsle så stark den var.

En annan sak som inte rör varken middagar eller såser är barn, och huruvida jag är barnkär eller inte. Nej, skulle nog de flesta av mina vänner svara. Jag är inte fientlig eller så, men jag gillar inte heller att rulla runt på golvet med dem och jag blir uttråkad av långa partier fia med knuff när motparten inte kan prata politik mellan varven. Å andra sidan är jag en av de få jag vet om som behandlar barn som människor. Jag kanske inte åhåar och gosenosar och tycker att de är underbara, men så är det också ytterst få vuxna människor jag tycker är underbara. Barn är människor, inte husdjur. På tal om husdjur tycker jag också att det är en smått märklig förekomst. Jag begriper ju typ varför folk vill ha dem, och visst kan det vara mysigt med en hundvalp i knät, men är det inte lite strange att ha levande varelser inlåsta i sitt hem och att man tar sig rätten att bestämma precis allt om dem? Nattens funderingar. Nu: The Ground Beneath Her Feat.

4 kommentarer:

Anonymous e sa...

det är nog inte sällan samma drivkrafter bakom att skaffa barn eller hund. Nej förresten, beslutet att skaffa hund är kanske oftare väl överlagt, då det inte lika självklart står inpräntat på att-göra-listan någon fifflade ner i vår livsryggsäck

12/03/2009 10:26 em  
Anonymous christina sa...

e, haha. ja det kanske är så illa? måste rensa ur den där ryggsäcken.

12/04/2009 6:41 fm  
Anonymous mjg sa...

Jag som läste:
"men är det inte lite STRAGE att ha levande varelser inlåsta i sitt hem och att man tar sig rätten att bestämma precis allt om dem?"

vilket ja, det är det nog. Han är lite scary ibland den där Strage.

12/04/2009 8:30 fm  
Blogger Christina sa...

bara för att det stod nåt om/med honom i DN imorse, hehe.

12/04/2009 8:44 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida