torsdag, juni 10, 2010

Försvaret skämmer ut sig, bla i tunnelbanan och på TV

Försvarsmakten: kan nån förklara för mig vad fan de menar med sin otroligt provocerande "reklam"? Att alla som inte tycker som de är idioter? Att ingen annan än de har rätt till en åsikt? Att de på fullt allvar vill att vi ska vilja att de ska ägna sig åt att jaga mörkhyade pirater? (Fattade inte riktigt vad jag såg där på tv-filmen, fick som känslor av rakbland genom huvudet och var tvungen att gå och hyperventilera i badkaret.) Vill kräkas lite. Kan man gå ur Sverige? Kanske lika bra att gå ur världen på samma gång.

Uppdaterat: kolla på filmen här. Kommentarer? Kan nån bara förklara hur detta har kunnat skapas och visas på TV? Kan nån plz förbjuda militären?

8 kommentarer:

Anonymous Heddan sa...

Till en som inte tittar på teve, men som gärna tar varje chans att hacka på försvaret: TV-reklam-vaddå? Vad hände? Vad är grejen?

klem.

6/10/2010 5:44 em  
Blogger Chris sa...

har uppdaterat med en länk nu.

6/10/2010 6:14 em  
Anonymous moisthlm sa...

Som vanligt verkar ungefär samma saker få oss att hyperventilera ilsket. Jag är emellertid fortfarande osäker på om det är meningen att jag ska bli rosenrasande på det skitiga budskapet, eller uppgiven på de puckon till reklambyråfleppon som inte fattar vad de producerat. Förvirrande på så många plan.

6/10/2010 8:42 em  
Anonymous christina sa...

mo, ja det är fail på så många nivåer, håller med. det lumpnaste är väl att det är _meningen_ att göra folk upprörda för att polarisera och skapa nån idiotisk debatt som det nu mer värnpliktsavskaffade försvaret tror att de ska kunna rekrytera på. och DE som lockas dit nu? brrr.

6/10/2010 9:12 em  
Blogger kai sa...

Jaa, var det inte nån stabsofficer som härförleden ansåg att Sverige måste rusta upp försvaret med anledning av de flyktingströmmar som uppstår av klimatförändringarna. Så utgångspunkten är att om folk lider illa så måste man vara tillräckligt väl beväpnad för att kunna mota bort dem. Om man bara har ett gevär så ser alla problem ut som måltavlor, eller hur det nu är.

6/10/2010 9:25 em  
Anonymous christina sa...

kai, ja tänk att "försvar" kan vanbrukas så. försvar ska enligt mig få föras om det finns fara för ens liv eller någon annans. inte för att försvara vårt materiella välstånd på bekostnad av andras liv. mycket märkligt det där. med försvarets egen inställning borde för övrigt de enda som har rätt att ha en åsikt i frågan ha en doktorgrad i historia.

6/10/2010 9:43 em  
Blogger SuidAkrA sa...

Så här kommer reklamen se ut om några år mark my words http://www.youtube.com/watch?v=JG73wphfG68

6/10/2010 10:28 em  
Anonymous christina sa...

terje, ja om de fortsätter på det här spåret är det mycket möjligt. men ändå ser jag en skillnad i denna och i den svenska försvarsmaktens filmer och det är att den amerikanska iaf inte visar upp bilder av stereotypa bad guys? även om den fortfarande är nationalistiskt och helt hjärntvättat scary liksom.

6/11/2010 9:14 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida