lördag, augusti 26, 2006

Noch ein

Här kommer ett till inlägg där jag ironiserar över mig själv, över vårt liv, över våra vanor och ovanor, men ändå liksom gör det för att jag älskar det.

Vi är som två gamla kärringar. E kommer hem från jobbet, jag har handlat tidning och mat, vi lagar middag och intar den prick klockan sex och tittar på nyheterna tillsammans. Läser tv-tablån, bestämmer oss, pratar om arbetsrutiner. ARBETSRUTINER. E vill gärna sova lite i soffan. Jag gnäller över mina revben. Vi byter samtalsämne och pratar om tvättider istället. Klockan nio är vi uttråkade, trasar oss ut i köket, drömmer om de gamla fredagsfyllorna och påtar håglöst i skafferiet. Äter torkad frukt, gud så vuxet och ansvarsfullt. Som om inte tantfaktorn vore hög nog gör vi en receptpärm. Jag tömmer ut mina gamla tentor och duggor från första året på högskolan (analys i en och flera variabler, linalg och fysikaliska principer om vartannat) och inrättar nytt register.

Vi stirrar på varandra.

Är det så här det ska vara nu? Christina på festförbud och Elisabeth som den trötta arbetande kvinnan? Ska de små liven leva i sundhet och friskhet från och med nu? Det verkar galet. Nej, det går inte. Vi bestämmer oss för att vara rebeller. Pärmen får heta KuK: kulinariskt utan krångel. Stolta ställer vi den insurgenta receptpärmen i hyllan, borstar tänderna och kryper till kojs. Skorpan gäspar förryckta 22.00.

Vi minns förra helgen med andakt.

9 kommentarer:

Blogger mfp sa...

kan vi inte få höra lite om de galna systrarnas katter? att ni inte är systrar gör inget, efter några år där ute på ön kommer alla tro det om er. ni kommer vara lokalkändisar. det kommer rocka. hihi.

8/26/2006 4:05 em  
Blogger Chris sa...

eh.

vi har inga katter. nej jag lovar. inte en endaste. jag tror att jag är en katt ibland och har fått höra att jag ser ut som en men jag äter inte kattmat. än. vi är faktiskt i bakartagen. joho, trerätters med klättraren, cohen och senorita väntar.

tss. vi är inte galna, bara vuxna. eller nåt. puss.

8/26/2006 5:21 em  
Blogger Odjurets logg sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

8/26/2006 10:23 em  
Blogger Odjurets logg sa...

Jag tycker ni verkar ha det fint.

Jag och gordon fick nyligen snilleblixten att vi ska ha en stor sylt- saft och inläggningsafton nu snart medan det fortfarande är säsong för Västerås-gurkor, bär och frukt. Sugen kanske?

8/26/2006 10:29 em  
Blogger Andreas sa...

Men hallå, Emma har dragit till Tyskland och jag har min bästa vän över för skitsnack. Vi snackar bara dynga i största allmänhet, han tror han är lite schizo, jag tror bara han är naiv och idealistisk. Han berättar att en av hans närmsta polare sen högstadiet nyligen kommit ut med att han är gay och han har lite små-issues med att hans polare inte har the hots för honom. Jag försöker förklara att det är den klassiska "killar->polare->komma-ut fällan" och hans polare har försökt förklara att han inte är "fashion" nog, vilket räckte för mig, för så är det, och dessutom låter det gay nog också.

oooooooohhhhhh jag behöver sova nu tror jag ;)

8/27/2006 1:04 fm  
Blogger Chris sa...

andreas, det där var den roligaste vakna-upp-kommentaren ever. tack!

8/27/2006 9:10 fm  
Blogger danne sa...

Chris: En stor takeaway kaffe och en bagel med swiss chees & pastrami smygs ner i dagens frukostpåse till dig som ställs på morgontidningen i farstun. Ett vackert pling väcker dig leende och du hör: Men vännen!!!! Vad har hänt!!! Sjukhus och allt?!!! Jag önskar att jag varit där med riktigt kaffe till dig. Eller åtminståne ringt från denna nya kontinent jag är på, trots att vi aldrig pratat. Ta nu hand om dig och håll dig levande ett par veckor till så jag hinner komma hem. Vi måste fika innan våra dagar på jorden är slut. Abrazo grandisimo

8/27/2006 10:55 fm  
Blogger Studiomannen sa...

Receptpärm: aaaaaaaaaaah vad det var vuxet! Någon sådan har jag aldrig haft. Men däremot min fru.

Hon som jag träffade EFTER jag var med i onanistklubben Kuk (Kul Utan Kvinnor).

Bugningar från din personliga slav.

8/27/2006 11:16 fm  
Blogger Andreas sa...

C: tja.. vassego antar jag... eheh.. ;) Det var typ det sista jag gjorde igår innan jag slocknade igår... det är lite segt idag. Trodde att det skulle pigga upp med att åka in och kolla in bekanta och andra springa tjejmilen men jag satt bara bakis i gräset och kände mig tröttare än de som sprang...

8/27/2006 6:26 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida