tisdag, mars 20, 2007

Tvåor&Sjuor

Blev utmanad av Zoe. Here goes:

1982

Jag är ett år gammal, flintskallig och fotograferas med fasttejpat hårband i röd gunga. Slår enligt uppgift ofta i huvudet och bär därför kuddhjälm. Favoritartikel är Bä, det hårda mjukislammet.

1987

Det är dags att ta saken i egna händer och jag är sexårsgruppens inofficiella ledare på dagis. Vi huserar i verkstan, jag bestämmer platserna. Min bästa kompis Annie och jag har likadana Mimmi Pigg-tröjor men hon är häftigare ändå. Favoritartikel är boken Huset Ardens gåta, Edith Nesbit. Hon blir min favoritförfattare.

1992

Allra mest spelar jag Europes Carrie på pappas hembyggda stereo. Jag har långt blont hår och är duktig i skolan, behöver inte göra läxor och spelar väggtennis mot transformatorstationen på gatan. Jag är olyckligt kär i klassens stökigaste kille, för det ska man vara. Skriver dagbok med snirklig handstil. Favoritartiklar är dagboken, mina Gudfadernnoter och kanske Den Kroniska Oskulden, Rifbjerg.

1997

Sweet sixteen är inte så jävla sweet när allt kommer omkring. Slutar grundskolan och har genomgående femmor. Dricker violshots i Rålis och blir internetberoende. Förlorar nästan min bästa kompis till en äldre tönt men vinner henne åter. Bråkar väldigt med min mamma och är mycket snäll mot alla andra. Börjar på gymnasiet, möter flickorna. Möter pojkarna. Blir kär på riktigt.

2002

Det första svarta året. Gehenna. Våren i tårar hösten i sängen. Orkar inte lyssna på Dylan på hela året.

2007

Det är ihållande ljust. Bor med E, dricker kaffe och skriver. Vågar mer på det stora hela, bland skjutjärnstårar och individualistisk förvirring. Längtar in men måste ut. Känner mig eventuellt som en mycket vass kniv som har blivit slö. Älskar, hatar, flänger, tänker, ligger vaken, sover, tvekar, bestämmer mig och finns. Jag lever.

Utmaningen går till Mo och Susanna. Se länklista.

8 kommentarer:

Blogger Kunken sa...

Alltså Dylan ska spela på Debaser Medis står det i aftonbladet. Man måste köa för biljetter. Folk lär börja köa nu. Synd att man msåte vara på jobbet.

3/20/2007 1:38 em  
Anonymous chris sa...

var inte det ett obekräftat rykte? har någon sagt nåt vettigt nu?

jag är hur som inte i sverige då. ska du gå på konserten?

3/20/2007 1:49 em  
Blogger Kunken sa...

Det står på Debasers hemsida iallafall.

3/20/2007 1:59 em  
Blogger Christina sa...

ser man på! häromdagen var det ju bara lösa rykten.

3/20/2007 2:02 em  
Blogger Susanna sa...

Åh, det här kändes så mysigt och personligt. Jag gick och kokade en kopp te innan jag läste.

Vet du, jag försöka göra en sån där snygg länk till dig, men det går inte, hur gör man? :C

3/20/2007 4:35 em  
Anonymous vargakvinnan sa...

gud så bra du skriver människa och det var intressant att få ta del av din resa på livets väg. må väl!

3/20/2007 5:40 em  
Anonymous moisthlm sa...

Klart jag ids. Puss tillbaka.

3/20/2007 6:06 em  
Blogger Maria sa...

åh, min bästis hade också Mimmi Pigg-tröja, fast använde mest en långben-tröja av samma modell för hon var en såndär "pojkflicka". Den första jag hånglade med också. Jag borde nog prata med henne nån dag..

3/22/2007 7:19 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida