onsdag, september 01, 2010

Skämmiga ingenjörer med tröttsamma åsikter

Jag är med i fackförbundet Sveriges Ingenjörer och får därför Ny Teknik varje onsdag. Det är en relativt förskräcklig tidning. Ibland skymtar en liten artikel till om något som har med samhällsmoral att göra, men för det mesta är det stora oreflekterade reportage om olje- och bilindustrin. Typ. Och så vilka prylar man kan köpa, som tex skrivbordsraketer, etc etc. Idag skrev den nya chefredaktören Jan Huss en ledare som fick mig att vilja skjuta mig själv. Han beklagade sig över att det inte finns fler ingenjörer i riksdagen och fabulerade fritt om hur BRA det skulle kunna vara. Om vi bara var fler av oss som fick bestämma alltså. Vi skulle tex inte låta en enda älv stå outbyggd av vattenkraft. Bara den helt fantastiskt insiktslösa åsikten att det egna skrået vet bäst, även inom alla andra sfärer (!) känns så jävla TRÖTT. Enligt uppgift är detta även något som bla jurister ägnar sig åt. Några uppslag senare redovisas att de flesta ingenjörer i riksdagen idag finns inom moderaterna och folkpartiet. (Skräll.) Efter folkpartiets vedervärdiga valkampanj anser jag att den som där på röstar inte kan ha mer än luft i skallen. Tydligen har många ingenjörer bara just luft där det borde finnas både hjärta och hjärna. Jag SKÄMS å mitt yrkesfolks vägnar.

7 kommentarer:

Anonymous moisthlm sa...

Inte ge annonspengar till Ny Teknik alltså. Check.

9/01/2010 6:50 em  
Anonymous Johan sa...

Ledarsidan på Ny Tekniks hemsida är just nu tom. Googlade Jan Huss och fann detta (se till att du sitter ner chris, ta fram en hink och gärna något lugnande för hjärtat också): http://www.aftonbladet.se/debatt/article314845.ab
Samme Jan Huss? Om en sådan lirare hamnat som verbal företrädare för sveriges ingenjörer räcker det inte att skämmas, då måste vi göra något åt saken.

9/01/2010 7:45 em  
Blogger eff sa...

Ja, det är samma Huss skulle jag tro. Han nämnde i nån kort frågespalt i förra numret av Ny Teknik att han varit chef på Aftonbladet i flera år.

Är det inte rent allmänt så att teknikjournalistik (och jag använder termen "journalistik" med visst tvivel här, mest eftersom jag inte anser att pressreleaserunkande är journalistik) i princip alltid är ogranskande och oreflekterande sett till samhällsperspektiv eller större sammanhang?

9/01/2010 8:29 em  
Anonymous christina sa...

Mo, nej gör inte det! För sjutton.

Johan, OH MY GOD. vilken lustig typ.

eff, agree. och därmed blir den lika ofta helt ointressant, typ som reklam.

9/01/2010 9:04 em  
Blogger kai sa...

Och med ett förtvivlat hopp att det måste ha varit ett olycksfall i arbetet kollar man alla de andra krönikorna och de är lika hemska allihop. Man undrar när AB sålde ut sin heder eller om de aldrig haft nån.

9/01/2010 10:16 em  
Anonymous christina sa...

kai, ja! det är så man tar sig för pannan. detta kraftuttryck.

9/02/2010 6:52 em  
Anonymous Anonym sa...

man kan avbeställa ny teknik. det är bara att maila dem :)

9/03/2010 9:38 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida