tisdag, juni 29, 2010

Just nu

Naken och utsatt. Kvällens.

lördag, juni 26, 2010

Spökstaden/G20

G20, tv-wise, är en cirkus. Bilder på demonstranter och kinesiska välkomshälsare, enligt uppgift betalade av kinesiska staten för att stå längs med gatorna och hurra, kablas ut och kommenteras på nyheterna 24/7. För oss som befinner sig precis på den geografiska gränsen mot det avspärrade området verkar cirkusen dock vara helt död. Det rullar knappt någon trafik på gatorna och det man kan ana av demonstrationståg är de horder av poliser som torde spegla den förväntade anstormningen. Hittills verkar polispådraget vara tilltaget rejält i överkant. En hemlös man rapporteras ha arresterats, efter att han yrvaket blivit ertappad med bla en motorsåg i bilen, vilket inte var så konstigt eftersom han bodde i den och hade alla sina ägodelar där. Några personer som vägrat identifiera sig har också kvarhållits i celler, enligt en lokal regel som polismästaren Blair i Toronto erhållit om och i stor hemlighet fått beviljat, utan allmänhetens vetskap. I övrigt känns staden som lamslagen helt i onödan. Jag försökte just få tag på frukost och fick gå ganska många kvarter innan jag hittade nåt öppet som inte, av rädsla för att få egendom sönderslaget, håller stängt över ”the summit weekend”. Man har varnat allmänheten för tårgas och trafikkaos och på det stora hela skrämt upp 4 miljoner invånare. Jag åkte lokalbuss till Niagarafallen igår och upplevde inget kaos whatsoever. Gatorna vimlar dock av säkerhetsvakter och poliser i grupper om mellan 2 och 6 med tunga kravallsköldar och stora svarta hjälmar fästa i bältet. Jag förstår att folk känner sig vettskrämda inför domedagens antågande när man möts av dem. Varför man från början beslutat att hålla G20 mitt i en storstad är helt obegripligt och många röster ifrågasätter varför man inte bara skeppat ut dem på landet nånstans. Själv tycker jag såklart att man skulle skita i hela skiten eftersom mötet givetvis inte kommer att resultera i nån som helst skillnad för de i världen som behöver det mest. Klimatfrågan tycks tex endast ha en liten liten del av agendan. Något som ändå är positivt med nyhetsrapporteringen är att man intervjuar personer som av olika anledningar är emot mötet och faktiskt låter dem tala till punkt. Inga hetsiga motfrågar a la Aktuellt efter Ship to Gaza. Tyvärr är alla auktoritära röster som hörs normativt inställda till mötet och inte ifrågasättande. Jag ska försöka ta en färja ut till öarna i Lake Ontario idag. Färjeterminalen är en del av det specialavspärrade området och man måste visa pass och ha en anledning för att få komma in där. Det ska bli intressant/läskigt att se hur det går.

torsdag, juni 24, 2010

There is a house in north Ontario

Jag är i Toronto. I min värld är Kanada kargt och lite snålkallt. I verkligheten är iaf Toronto närmare trettio grader, luftfuktighet regnskog. Jag smälter. Är verkligen inte gjord för andra klimat än plus tjugo och normaltorrt. För kallt = huden spricker, för varmt = hjärnan pajar.

Anyways, det är ju lovely här. Jag turistar medan min kille jobbar. Egentligen är jag lite avundsjuk på hans jobbande här eftersom det är Bachelier Finance Society Congress 2010. Jag ska försöka smita in på några intressanta speeches tänkte jag, lär inte vara de biffigaste vakterna i dörren på en sån här tillställning. Ba, vem skulle vilja komma in och lyssna på det här?!? Låt dörren va olåst liksom. Haha, jag kommer vara helt osynlig.

Imorse, uppe klockan 05.00. Jorå. Hej jetlag. Gick på hotellgymmet, cyklade, duschade, klädde på mig och hade köpt in frukost innan klockan hunnit bli åtta. Kanadensarna hittills är mycket trevliga, även de på Starbucks. Kaffet? Nja. Sen gick jag på shoppingtur. Det finns sjukt mycket butiker men inte så mycket som känns... fashion? Mycket volanger, mycket segelbåt. Sånt som inte kommer in i min garderob. Efter några timmars kryssande upp och ner för Yonge Street gick jag till slut in i en butik och tänkte wow! här finns mycket snyggt. Drog ut en tunika, fann att det var en Acne. Man är ju ganska enkelspårig alltså.

Annars: hotellets hudlotion är bland de bästa jag upplevt. Luktar rosmarin, går fort in i huden. Sånt som är viktigt. Vidare är den G20-möte här from imorgon. Hela stan är full av kravallstaket och folk har blivit rekommenderade att bära med sig vattenflaskor ifall de skulle "råka" bli utsatta för tårgas. Polisens tårgas. Man bör inte täcka över ansiktet om man inte vill bli tagen för en demonstrant. Antar att det leder till döden och en rejäl påpuckling.

Nu ska vi äta oss en middagsfisk. Återkommer.

tisdag, juni 15, 2010

Hjärta

"I got a lotta automatic booty applications
Got a C.P.U maxed out sensation"

söndag, juni 13, 2010

Köp anteckningsbok. Lägg bredvid sängen.

Igår kväll: kom på världens mest fantastiska romanidé. Idag: poff borta gone. Jamen det är KLART att det kanske inte var det bästa sen Madame Bovary, men det var en pretty enough jävla idé och nu är den borta för alltid. Jag blir inte författare när jag är stor. Över detta gråter jag en skvätt och känner mig som en allmänt usel människa som inte törs. Vad håller jag på med egentligen. Jag copy-pastar case i långa switchsatser och går på möten med gubbar, det är vad jag gör. Meanwhile in the universe: life goes on.

torsdag, juni 10, 2010

Försvaret skämmer ut sig, bla i tunnelbanan och på TV

Försvarsmakten: kan nån förklara för mig vad fan de menar med sin otroligt provocerande "reklam"? Att alla som inte tycker som de är idioter? Att ingen annan än de har rätt till en åsikt? Att de på fullt allvar vill att vi ska vilja att de ska ägna sig åt att jaga mörkhyade pirater? (Fattade inte riktigt vad jag såg där på tv-filmen, fick som känslor av rakbland genom huvudet och var tvungen att gå och hyperventilera i badkaret.) Vill kräkas lite. Kan man gå ur Sverige? Kanske lika bra att gå ur världen på samma gång.

Uppdaterat: kolla på filmen här. Kommentarer? Kan nån bara förklara hur detta har kunnat skapas och visas på TV? Kan nån plz förbjuda militären?

söndag, juni 06, 2010

Bidrag

Känner mig nöjd med dagens insats: fick igenom rewrites på manualerna till Automake, Autoconf och Libtool så att de nu är könsneutrala, dvs inga mer "him", "his" och "he" förekommer i texten. Fick emotta både hat och kärlek för förslaget, men till sist blev det ändrat i alla fall. I övrigt känns det lite beige att Söderling fick spö i tre raka men det var bitvis bra och underhållande tennis. Har skavsår på tån.

tisdag, juni 01, 2010

Fliken är det?

Barn är människor K är kvinna Leila K är kvinna Ingenting är kul Lisa Magnusson är så jävla grym Magnusson är så jävla grym Kaffe är underbart Negrer är vackra Handstil är vacker Grottan är god Smärta är på riktigt Argument är följande Utvecklare är män Lat är jag inte Fliken är det Bulgakov är inte det Mademoiselle är hemma igen Fil är inte okej Skolan är bakbunden Te är tråkitt

Hahaha! Ett urval fån den här bloggen på blogipeda.

Mer om skeppen

Dagens scary stuff: fölk som tror att objektivitet finns. Och att SvD av alla ska leverera den. Que?