tisdag, december 15, 2009

Vargen kommer (inte)

Med anledning av vargstammens obehagliga okontrollerbarhet ska det nu bli lagligt att skjuta av de små rackarna. Jag förslår här med ytterligare en jaktlicens, som ska gälla jakt på jägare. Eftersom stammen av dito varelser utgör ett reellt hot mot inte bara får och ren utan även människor och klimat bör vi understödja de som vill vara med och hjälpa till att reglera antalet individer i jägarpopulationen. Hela 8200 stycken har anmält sitt intresse för att jaga varg efter nyåret, en siffra som tyder på stort överskott kontra andra populationer, tex vargätare och vargpälsbärare. Vargflocken idag beräknas uppgå till ett antal av ca 250 individer. Jag har med hjälp av en liten gnutta hjärnkapacitet räknat ut att om vi även kunde balansera jägarflocken till att uppgå till ungefär samma antal individer, så skulle samhället i stort, samt renar och andra små flickor, tjäna på det. En avskjutning på mellan 22-40 vargar lämnar en genpol på modesta 210 individer. Jag kan inte se att den siffran skulle utgöra ett problem för jägarflocken heller, eftersom hela populationen idag består av män och skillnaden mellan 8200 män och 210 män i fråga om barnalstring torde resultera i samma siffra. Ja, om man inte vill vara lite mer queer förstås, men dessa individer är vi redan på god jakt att skjuta av.

5 kommentarer:

Blogger sallesao sa...

Låt oss skapa facebook-gruppen för alternativa jaktlicenser. Vad gäller manschauvinistiska svin (det är populärt att döda svin) så bör en viss avskjutning vara på sin plats då dessa bestar orsakar både skada och lidande hos ett stort antal kännande och tänkande människor. Garanterat får vi fler än 8200 medlemmar.

12/15/2009 6:22 em  
Blogger christina sa...

sallesao, vilken bra idé. altjakt. jag tycker dock inte om att skjuta med vapen, så jag föreslår lättare ammunition, typ gigantiska ärtrör? tänk skammen när de är rödprickiga av gula ärter! det är ju både militant och vegant.

12/15/2009 9:09 em  
Blogger Liza sa...

Svinen kan vi förvisso bara skicka till valfritt slakteri där de först bedövas med koldioxid (vilket enligt uppgift är ganska smärtsamt men de kanske förtjänar smärtan mer än de riktiga grisarna?) och sedan avblodas för att därefter flamberas/skållas/klyvas och sedan bli mat.

Var tvungen att kommentera ditt inlägg hos mig själv, blev för långt. Men det är bra att du fick mig på dessa tankar.

12/18/2009 3:59 em  
Anonymous Anonym sa...

jag skulle vilja se hur kul du skulle tycka att det vore ifall du stötte på en varg... Blir så trött på folk som uttalar sig om sånt de inte vet något om! Vargpolitiken har blivit dekadent sedan djurrättsaktivister har börjat lägga sig i!

12/21/2009 12:47 fm  
Blogger christina sa...

"Vargpolitiken har blivit dekadent sedan djurrättsaktivister har börjat lägga sig i!"

hahaha!

12/21/2009 10:53 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida