onsdag, december 01, 2010

Förbjud svin på stadens gator och torg

Amen gaaaah, HUR kan vi ens diskutera förbud mot niqab! Är det typ FEM kvinnor i Sverige som bär heltäckande eller? Tio? Alltså det är FANIMIG SINNESSJUKT att våra folkvalda politiker lägger sin dyrbara jävla tid, som vi betalar för I might ad, på att motionera om patetiska jävla ickefrågor som rör lagreglering av folks KLÄDSEL. Av vad vi ska få ha på oss! Förstår nån hur vi kunde välja in de här tomtarna i riksdagen? Jag dör. Det handlar inte om ett stort problem, det handlar om plain jävla samma gamla KVINNOFÖRTRYCK en gång till. SD's sedvanliga totally out there-replik lyder typ "öhh, vi måste kunna känna igen fölk på torgen, så vi svennebananer känner oss hemma och trygga i vårt eget land föfan, ööööh." Ba SEN NÄR utgör kvinnor i niqab ett hot mot dig Svineson? Jag känner mig inte heller hemma i det här landet längre, när folk som du och din tomtearmé vill sparka på människor, förbjuda dem, skicka hem dem, hatar dem. Jag tycker att vi ska förbjuda dig på stadens torg så jag kan få känna mig trygg och hemma igen. Om du nödvändigtvis måste gå ut kan du få tillstånd att göra det iförd burka. Då slipper vi iaf se ditt fula tryne och dina knätofsar. Sjas, sjas.

20 kommentarer:

Blogger Magnus sa...

Det som oroar mig mest med Niqab-förbud är "vad kommer sen?". Slöja? Keps? tshirt? haremsbyxor? Jag vill inte leva i ett land där politikerna kommer med pekpinnar om vad jag får ha på mig eller inte. Eller ska de börja styra frisyrer också?

12/02/2010 7:20 em  
Anonymous Anonym sa...

Hur folk går klädda på sin fritid angår inte mig. Men som lärare vill jag inte undervisa en elev vars reaktioner på vad jag sagt inte kan avläsas p g a niquab.

Jag vill inte att min dotter skall ha en niquab-dold förskollärare.

Jag vill inte på banken legitimera mig inför någon som bär niquab.

Jag vill inte åka taxi med en chaufför, som bär niquab (ty de har sämre hörsel och synfält).

Om någon däremot bär niquab på badstranden, så angår det inte mig.

12/02/2010 7:57 em  
Anonymous Anonym sa...

Du låter ju väldigt intelligent..

12/02/2010 10:08 em  
Anonymous Anonym sa...

Om det bara är 5 personer som använder det så är det likabra att förbjuda det. Så slipper samma sak hända i Malmö som hände i Kairo, där ingen gick i burka för 30 år sedan - idag använder alla det.

12/03/2010 3:31 fm  
Anonymous Bengt i huvudstaden sa...

Jag kan bara säga en sak om den här bloggposten: Usch! Det är för mig totalt obegripligt att naiviteten är så här total inför islam och den pågående islamiseringen i Sverige. Bloggaren bör göra ett studiebesök i de muslimska diktaturerna och ompröva sin hållning.

12/03/2010 4:17 fm  
Anonymous christina sa...

magnus, eller hur. vad kommer sen. tvångsinspektion av fingeravtryck? åsiktregistrering?

den första fegisen som inte ens vågar ha ett alias, hur många såna lärare finns det tror du och varför vill du inte det? varför är det viktigt för dig? angående taxichaufförer med niqab får jag ställa samma fråga: hur många finns det och varför kan du inte ta en annan bil i så fall?

12/03/2010 9:33 fm  
Blogger Liza sa...

Detta diskuterades för övrigt imorse på nyhetsmorgon där Hanne Kjöller (tror jag att hon heter) angående detta (niqab i skolan?) jämförde med att det är dumt att gå utbildningar om man sen inte kan utöva yrket.

Exempel: en gravt synskadad kan ju inte jobba som läkare så då är det slöseri med skattepengar att utbilda den personen och det vill inte hon stödja. Vi kan ju heller inte utbilda hur många skådespelare som helst för de får ju inte jobb.

Men var ska man då dra gränsen? Det finns flera i min skola som aldrig kommer att jobba som vanliga veterinärer för de är ex vis djurrättsaktivister och vill bara använda sin utbildning i ett ideologiskt syfte. Ska vi då förbjuda dem att gå i skolan för att de inte kommer att bidra att betala tillbaka sin "skatteskuld" genom att joba produktivt med det de blivit utbildade till?

Jag blir tokig över sådana här resonemang.

12/03/2010 10:20 fm  
Anonymous christina sa...

liza, jamen ja! kloka du. och om jag utbildar mig till ingenjör och sen inte vill jobba för bofors, då kanske jag också ska straffas? eller vaddå? allt tycks handla om att utbildning måste komma företag _direkt_ till gagn bara för att vi har skattesubventionerat system. jag tror ju att utbildning kan ge individer mycket mer, och därigenom bli till nytta för andra individer eftersom man kanske tycker att man blir en bättre människa av utbildning. och inte bättre som i bättre än andra, utan bättre än man var innan.

12/03/2010 11:17 fm  
Anonymous Anonym sa...

Ingen jävla slöja eller niqab.
Rätta dig efter var du bor och hur kulturen ÄR.

Vadå förbud mot att bära niqab och burka på allmän plats? Hur svårt kan det vara? Det behövs inget förbud mot niqab och burka eftersom vi redan har ett förbud mot maskering på allmän plats. Ska inte den lagen gälla alla utan undantag? Vi har även regler att man tar av sig huvudbonaden i skolan, att företag har rätt att kräva enhetlig klädsel (uniform) av sina anställda, hur man ska se ut på passfoton mm. mm.

12/03/2010 11:30 fm  
Anonymous chris sa...

jag uppskattar verkligen paradoxen i den senaste kommentaren.

12/03/2010 12:11 em  
Anonymous .m. sa...

Hur kulturen är...
Kultur är vad människan skapar, ingenting som är hugget i sten. Om Anonym ska vara konsekvent få hen väldigt svårt att turista någonstans utan att vara en exceptionellt anpassningbar människa (vilket jag utifrån inläggget antar inte är fallet).

12/03/2010 1:28 em  
Anonymous chris sa...

.m. jamen verkligen, haha <3

12/03/2010 2:27 em  
Anonymous Johan sa...

Alltså Christina.. Tänk om alla bar på och yttrade samma hat som du visar bakom tangenterna, vilken hemsk värld det hade varit.
Tagga ner en kaktus eller två om du vill ha debatt i sakfrågan.

Diskussionen förs på sandlådenivå om du indirekt stöttar inlägg om att keps eller tshirt kommer förbjudas härnäst. Inga debattpoäng vinns mha härskarteknik såsom att kalla de som håller med dig för "kloka du" och övriga för svin.

Förklara istället hur du resonerar kring dessa plagg och det kvinnoförtryck som många trots allt anar? Bäres de alltid av fri vilja, enligt dig?

Om jag bara kunde tro att majoriteten under dessa plagg var lyckliga och jämställda så skulle jag inte bry mig, men nu tror jag inte det.

Mitt mål med samhället är att alla människor ska kunna klä sig som de vill, slippa vara kontrollerade eller inlåsta av vare sig sina partners eller religion. Jag tror vi delar de målen, men hur har argumentationen kunnat bli så diametralt motsatt?

12/03/2010 3:20 em  
Anonymous chris sa...

johan,

1) om du läser min blogg hittar du fler argument om varför man inte ska förbjuda niqab.

2) kloka du är alltså menat som just kloka du. jag tycker att liza är klok. det är dock väldigt lol att du tolkar det som härskarteknik från min sida. vad säger det om dig?

3) "Mitt mål med samhället är att alla människor ska kunna klä sig som de vill, slippa vara kontrollerade eller inlåsta av vare sig sina partners eller religion."

-- exakt. därför bör ingen stat förbjuda niqab. vad du _tror_ om dessa kvinnor är irrelevant.

12/03/2010 4:34 em  
Blogger Liza sa...

Men konstigt att man blir arg?!? Och kanske slipar saker/argument lite extra spetsiga?

Hat däremot tycker jag att Christina visar en uppenbar brist på.

Och om man via en kommentar säger något till en bekant som kanske inte bara handlar om att heja på ens anhängare utan om en större bild så tycker jag inte att man bör få skit för det.

Om nu en del kvinnor tvingas att bära slöja av någon individ i sin närhet - hjälper det då kvinnan att vi förbjuder det? Eller bör vi kanske angripa just denna fråga från ett annat håll?

Ska man ta seden dit man kommer så kan man ju fråga sig vad som är skillnaden på slöjan och ett huckle/sjal runt huvudet? Som väldigt många (ffa kvinnor) använt i Sveriges historia (för det verkar ju vara den gamla kulturen som dessa motståndare vill tillbaka till).

12/03/2010 4:54 em  
Anonymous chris sa...

som sagt, liza är en klok jäkel.

12/03/2010 4:59 em  
Blogger Magnus sa...

Som kulturen är? Ja, som det redan påpekats skapar vi kulturen. Varje dag ändrar vi den. Det Sverige jag föddes i är inte samma Sverige som vi har idag. Till mycket gott och till en del ont. Exakt vilket Sverige är det vi ska frysa runt? 1964? 1712? Att det sen finns ett antal diktaturer är väl ett uselt argument för att vi ska bli lika stelfrusna och bakvända?

Om vi förbjuder niqab med motiveringen "kvinnoförtryck" vill jag även se tighta jeans och toppar förbjudna med samma motivering. Det finns mängder av tjejer (antagligen fler än niqabbäreskorna) med "vanliga" kläder som är både förtryckta och missnöjda. Hur ska vi med förbud hjälpa dessa?

12/03/2010 11:16 em  
Anonymous Elin sa...

Måste man inte visa ID när man tentar tex? Hur gör man det om man inte vill visa sitt ansikte? Eller är det OK att visa ansiktet för en kvinna så man kan ha en ID-session först i ett privat rum där man ser till att det är rätt kön på kontrollanten?

Såg en seriestrip där en hel klass hade fått burkor och låtsades vara varandra och bytte namn hela tiden så läraren inte hade koll på vem som var vem.

Tycker dock att man ska få utbilda sig till precis vad man vill. Om man sedan kan få jobb inom det eller ej har inte politikerna med att göra. De ska kunna begränsa antalet utbildningsplatser map konjunktur, men inte mkt mer.

Tror inte heller att man uppnår något konstruktivt genom att svära o kalla folk för svin. De slutar bara lyssna då.

12/03/2010 11:29 em  
Anonymous Martin sa...

Jag tycker religion är korkat. Ursäkta att jag inte är politiskt korrekt här, men att kollektiva fantasier styr en stor jäkla del av världen är urbota dumt. Jag tycker att det är idiotiskt att påhittade religioner dikterar vad människor ska ha på sig. Däremot tycker jag att man ska få ha vilka kläder man vill, även burkor, även om jag inte respekterar anledningen.

Världen är lite konstig just nu. Samtidigt som staten vill införa mer och mer lagar för att kunna identifiera individer så fläker allt fler ut sitt liv på Internet. Övervakningskameror, nakenscanners, ipred och FRA kontra Facebook, Twitter och bloggar.

Jag tycker snarare att lagen borde vara att ALLA ska ha burka istället, för det går snart inte att vara anonym.

12/03/2010 11:47 em  
Anonymous chris sa...

magnus, aight.

elin, jag tycker att man ska kalla saker för sitt rätta namn. beter man sig svinigt kallar jag dem för svin. du behöver givetvis inte hålla med.

martin, intressant reflektion. jag tycker iofs inte att religion är korkat och de flesta är inte "fantaster" (vad du nu menar med det?). skillnaden mellan nakenscannrar och tex twitter är dock att man kan välja bort att fläka ut sig på den ena men inte det andra sättet.

12/04/2010 5:22 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida