måndag, september 06, 2010

Kloka ord om träning

Min vän testar nya gym. Hon är en mycket klok människa och i all sin enkelhet säger detta så mycket om vikthetsen vi ständigt måste leva med:

"Mycket fint och stort ja, men också just väldigt stort och nästan lite bunkerstämning i vissa salar. Dessutom en våg i omklädningsrummet och jag kände instinktivt att ett gym med våg inte delar samma träningsfilosofi som jag. Jag har full förståelse för att många - kanske de flesta - på ett gym vill träna för att i första hand gå ner eller i alla fall hålla vikten, snarare än för att uppnå en god fysik eller öka prestationsförmågan. Fine, alla skäl är goda. Men jag skulle önska att fokus kunde få vara på känslan, att känna sig bättre i sin kropp. Starkare, fastare, smalare, vad det kan vara. Vågen är försmädlig och dessutom ganska intetsägande. Jag skulle inte vara förvånad om jag återigen faller in i överviktszonen (eller i alla fall nära) på en BMI-tabell men jag har å andra sidan aldrig haft t ex en starkare rygg, vilket jag har stor glädje av där jag jobbar vid min dator."

Hon är en av de bäst tränade jag känner (halvmarathons och helmarathons och inlinespass på flera timmar) och det om något säger väl allt om hur uppfuckad BMI-skalan är. Använd den inte!

3 kommentarer:

Anonymous e´s mum sa...

Tack C för att du lägger E´s ord på din blogg också, så att ännu fler får läsa dem och kanske tänka efter lite

9/06/2010 7:10 em  
Blogger eff sa...

Inte relaterat till just det här inlägget, jag tänkte du borde fylla i det här: http://owf-ged-poll.limequery.com/71557

9/06/2010 7:22 em  
Blogger Chris sa...

e's mum: vi får hjälpas åt att sprida ordet! hoppas att du mår bra? kram!

eff, ok, ska kika.

9/06/2010 7:57 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida